Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

″Πόσοι θάνατοι Παλαιστινίων θα χρειαστούν πριν την καταδίκη;” - Χωρίς ανακοίνωση το Σ.Α του ΟΗΕ

 


Φορτισμένη ομιλία του Παλαιστίνιου ΥΠΕΞ ενώπιων των μελών. Τρίτη φορά οι ΗΠΑ μπλόκαραν την έκδοση ανακοίνωσης.

NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

Για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, αλλά  επίσης για τρίτη φορά δεν εξέδωσε καμία κοινή ανακοίνωση και δεν αποφάσισε την ανάληψη κάποιας πρωτοβουλίας εξαιτίας της άρνησης των ΗΠΑ και παρά τη βούληση των άλλων μόνιμων και μη μελών. 

Ωστόσο, ήταν η πρώτη δημόσια συνεδρίαση και εκπρόσωποι των χωρών-μελών παίρνοντας το λόγο καταδίκασαν τα γεγονότα που σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή. 

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, ενώπιον του Σ.Α. κατηγόρησε το Ισραήλ για ”εγκλήματα πολέμου” καταγγέλλοντας την ”επιθετικότητα” του εναντίον του ”παλαιστινιακού λαού” και των ”ιερών τόπων” του.

″Κάποιοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις - εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - αλλά ξέρουν ότι είναι η αλήθεια”, είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

″Το Ισραήλ είναι αδίστακτο και αδυσώπητο στη συνέχιση της εποικιστικής του πολιτικής”, είπε, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας ”να αναλάβει δράση για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ” εναντίον των Παλαιστινίων.

″Πόσοι θάνατοι Παλαιστινίων θα χρειαστούν πριν από την καταδίκη;”, ρώτησε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...