Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Κόρινθο - Καλύτερη εικόνα σε σημεία του μετώπου

 


Αεροσκάφος πυρόσβεση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.05.2021
Βρείτε μας
Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορίνθου ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν αμείωτες στο σημείο.
Συνεχίζουν την πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι άνδρες της πυροσβεστικής στο ευρύ μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από τον Σχίνο Κορίνθου.
Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν ορισμένα σημεία του μετώπου.
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων με το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και 3 ελικόπτερα, 1 του Στρατού που κάνει κατάσβεση και από 1 της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν.
Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Εκκενώθηκαν οικισμοί - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι στο Αλεποχώρι

Μέχρι στιγμής για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σχίνο, Αγία Σωτήρα, Βαρδακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.
Παράλληλα, απομακρύνθηκαν κάτοικοι από το Αλεποχώρι μετά από εντολή της Πυροσβεστικής λόγω των επικίνδυνων καπνών στην περιοχή.
Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...