Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή: Βροντερό «όχι» στο έκτρωμα Χατζηδάκη

 Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή: Βροντερό «όχι» στο έκτρωμα Χατζηδάκη



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Όλη την ημέρα στον δρόμο βρίσκονται οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο κατάπτυστο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που ξηλώνει εργασιακά δικαιώματα κατακτημένα με αίμα και αγώνες.

Μετά την πρωινή μεγάλη κινητοποίηση, από νωρίς το απόγευμα χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι μπροστά στη Βουλή για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Εφ.Συν./Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6μμ, στο Σύνταγμα, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» και «να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες αντιδρούν σε μια σειρά από τις αλλαγές που προβλέπονται.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, το ΕΚΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους
  • Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
  • Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας
  • Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
  • Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα».

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Εφ.Συν./Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Εφ.Συν./Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

 

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία, ενώ, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Ολομέλεια.

Το πρωί οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση, παρά τις προκλητικές μεθοδεύσεις της Νίκης Κεραμέως, αλλά και του Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να εργαλειοποιήσουν τις Πανελλαδικές για να συκοφαντήσουν την απεργιακή κινητοποίηση.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 έξω από τη Βουλή. «Θα γυρίσουμε στο μεσαίωνα» υποστηρίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και μιλούν για ένα νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει «καταστάσεις σκλάβων του 21ου αιώνα».

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε και το εξής: «Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα του "Χατζηθάφτη". Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Απεργιακή συγκέντρωση απο το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο κάλεσμα έλαβαν μέρος πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία κ.ά, αλλά και αριστερές συλλογικότητες.

Ξεκίνησε η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

ΕΦ.ΣΥΝ.

Θεσσαλονίκη 

Σε κλοιό συγκεντρώσεων και η Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ακτιβιστική ενέργεια μελών του ΚΚΕ. Ανήρτησαν πανό στην «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών».

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...