Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Πέτσας για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Η συζήτηση πρέπει να γίνεται χωρίς ταμπού

 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.06.2021
Βρείτε μας
Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού, παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.
Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για περαιτέρω άρση των περιορισμών, για τα προνόμια σε εμβολιασμένους, αλλά και την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και καθώς η επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται, σημείωσε ότι σιγά-σιγά, μέχρι την 1η Ιουλίου, θα αίρονται οι περιορισμοί.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη απελευθέρωση από την 1η Ιουλίου.
Εστίαση - καφέ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.06.2021
Ελλάδα
Βόλτες μετά μουσικής από το Σαββατοκύριακο και χαλάρωση για τους… ξενύχτηδες - Το ωράριο κυκλοφορίας
Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για συγκεκριμένους τομείς εργαζομένων και σχετικά με το εάν αυτό το μέτρο θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, πέραν αυτών της Υγείας, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «όλη η συζήτηση πρέπει να γίνεται χωρίς ταμπού», ειδικό όταν πρόκειται για το «αυταπόδεικτο ζήτημα» της προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει διαμηνύσει ότι η συζήτηση θα ανοίξει τόσο για τις «διευκολύνσεις», όσο και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ανοίγοντας «παράθυρο», μετά το καλοκαίρι, η εστίαση να είναι ανοιχτή μόνο για εμβολιασμένους.
Ο κ. Πέτσας, επανέλαβε εν τω μεταξύ σήμερα, ότι η όποια συζήτηση θα ανοίξει, αφού όλα τα εμβόλια γίνουν διαθέσιμα για όλους τους πολίτες.
Σε ό,τι αφορά τα προνόμια σε εμβολιασμένους, ο ίδιος επεσήμανε ότι τα κίνητρα είναι απαραίτητα για να χτιστεί το «τείχος ανοσίας», παρατηρώντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε κλειστές δραστηριότητες, επειδή κάποιοι είναι επιφυλακτικοί».
«Ας δώσουμε ευκαιρία στους πολλούς να έχουν ένα μέρος της κανονικότητάς τους ξανά στη ζωή τους» σημείωσε.
Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown από το φθινόπωρο, ο κ. Πέτσας είπε ότι «έχουμε αρκετούς μήνες για να κάνουμε ό,τι μπορούμε - και οι πολίτες - για να μην ξανακλείσουμε ποτέ».
Αναφερόμενος στην περίπτωση των νησιών και στην πορεία των εμβολιασμών, σημείωσε ότι «πάμε καλύτερα, αλλά όχι τόσο καλά όσο θα θέλαμε», καθώς όπως ανέφερε, κάποια νησιά βρίσκονται πίσω, κυρίως λόγω απροθυμίας.
Βασίλης Κικίλιας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.06.2021
Ελλάδα
Κικίλιας: Στέλνουμε στα νησιά και εμβόλια της Pfizer - Τι είπε για τα προνόμια σε εμβολιασμένους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Θέμης Μουμουλίδης ζητά τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη UPD

  Eurokinissi ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 05.10.24 17:19 Νίκος Παπαδημητρίου Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μ...