Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Γιατρός Εθνικής Δανίας: Πώς έσωσα τον Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro 2021

 


Δανία Κρίστιαν Έρικσεν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.06.2021
Βρείτε μας
Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του γιατρού της Εθνικής Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν, για το πώς έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν, όταν ο τελευταίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα κόντρα στη Φινλανδία, που έγινε το Σάββατο (12/06) για το Euro 2021.
Ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Δανίας, Κρίστιαν Έρικσεν, κατέρρευσε, το Σάββατο (12/06), κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φινλανδία για το Euro 2021 και ο γιατρός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Μόρτεν Μπόεσεν, περιέγραψε πώς έσωσε τον αθλητή.
Ο Λουκάκου στο Ρωσία - Βέλγιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.06.2021
Αθλητικά
EURO 2021: "Απέδρασε" από τη Ρωσία το Βέλγιο - Την έκπληξη η Φινλανδία - Τα καλύτερα στιγμιότυπα
Συγκεκριμένα, ο Μόρτεν Μπόεσεν ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την αναμέτρηση της Δανίας με τη Φινλανδία, το εξής: «Μας κάλεσαν στο γήπεδο, όταν ο Κρίστιαν (Έρικσεν) κατέρρευσε. Δεν το είχα δει, αλλά σύντομα έγινε σαφές ότι είχε καταρρεύσει. Όταν φτάσαμε εκεί, ήταν ξαπλωμένος στο πλάι και ανέπνεε».
Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ένιωσα τον σφυγμό του, αλλά γρήγορα άλλαξε η εικόνα του και έτσι κάναμε CPR (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση)».
Μάλιστα, ο Μόρτεν Μπόεσεν εξήρε τη γρήγορη απόκριση που υπήρχε από την ιατρική ομάδα του σταδίου Parken, στην Κοπεγχάγη, καθώς η βοήθειά της αποδείχθηκε σημαντική.
Στη συνέχεια, ο 29χρονος Κρίστιαν Έρικσεν διακομίσθηκε εκτός γηπέδου και, έπειτα, στο νοσοκομείο Rigshospitalet, αλλά στο ενδιάμεσο είχε μιλήσει λίγο με τον γιατρό της Εθνικής Δανίας, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος.
Από την πλευρά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Δανίας, ανακοινώθηκε πως ο Κρίστιαν Έρικσεν επιβίωσε, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υποβάλλεται σε εξετάσεις.
Για την ιστορία, η Φινλανδία επικράτησε της Δανίας με 0-1 χάρη στο γκολ του Πογιάνπαλο, στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης, η οποία ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...