Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Εμφανίστηκαν τα πρώτα πλάνα από το απελευθερωμένο αεροδρόμιο της Μαριούπολης

 


Εμφανίστηκαν τα πρώτα πλάνα από drone από το αεροδρόμιο της Μαριούπολης που απελευθερώθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Πλάνα από το αεροδρόμιο που απελευθερώθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη Μαριούπολη
1:12
Διαβάστε το ria.ru στο
MARIUPOL, 27 Μαρτίου - RIA Novosti. Τάφοι και κρατήρες γύρω από τον διάδρομο προσγείωσης, ανάγλυφα με ένα μωσαϊκό του Μαυσωλείου Λένιν σε έναν έρημο τερματικό σταθμό με σπασμένα παράθυρα, ένας σπασμένος πύργος ελέγχου - έτσι μοιάζει σήμερα το αεροδρόμιο της Μαριούπολης, όπου οι ανταποκριτές του RIA Novosti μπόρεσαν να βρουν και να πυροβολήσουν το οι πρώτοι πυροβολισμοί εκεί μετά τις μάχες με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
"Το αεροδρόμιο είναι πλέον εντελώς άδειο. Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί ή πολίτες, μόνο πεινασμένες γάτες τρέχουν γύρω από ένα άδειο κτίριο. Δεν βρήκα ούτε αεροπλάνα. Πυροβολισμοί από φορητά όπλα ακούγονται κάπου πολύ κοντά. από όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία.
Τα πλάνα δείχνουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένα αεροσκάφος στην επικράτεια του συγκροτήματος, ο διάδρομος πρακτικά δεν έχει καταστραφεί, μόνο μεμονωμένες λακκούβες στο σκυρόδεμα φαίνονται και χαρακώματα και τάφροι έχουν σκαφτεί κοντά στον διάδρομο, κρατήρες έκρηξης παντού, σπασμένα υπόστεγα. Ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είναι άδειος, υπάρχουν μωσαϊκά στους τοίχους από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης: εικόνες της Αιώνιας Φλόγας, πανό των ναζιστικών μεραρχιών πεταμένα στους πρόποδες του Μαυσωλείου του Λένιν, σκηνές από την κοινή ιστορία της Ρωσίας και της Ουκρανίας , της Σοβιετικής Ένωσης.
Η Μαριούπολη περνά σταδιακά υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της ΛΔΔ και των ρωσικών στρατευμάτων, ο Ουκρανός στρατός και οι εθνικιστές εγκαταλείπουν την πόλη, συχνά ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων.
Εξοπλισμός που εγκαταλείφθηκε από τον στρατό της Ουκρανίας στην περιοχή Kherson - RIA Novosti, 1920, 27/03/2022
Η Δύση είναι έτοιμη να παλέψει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό ακόμα και μετά την ήττα του Κιέβου
Την εποχή της ανακήρυξης της ΛΔΔ το 2014, η Μαριούπολη, με πληθυσμό περίπου 450.000 κατοίκων, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της δημοκρατίας μετά το Ντόνετσκ . Ωστόσο, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας το ανακατέλαβαν και τα ανατολικά προάστια έγιναν ένα από τα πιο καυτά μέρη συγκρούσεων στην Ουκρανία. Στις 7 Μαρτίου 2022, ο Αλεξάντερ Σεμιόνοφ , αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Βοστόκ του DPR , είπε ότι η πόλη ήταν περικυκλωμένη και ότι είχε ξεκινήσει εκκαθάριση ορισμένων από τις συνοικίες της. Γίνονται καβγάδες αυτή τη στιγμή. Μεταξύ άλλων ουκρανικών μονάδων στη Μαριούπολη είναι το ναζιστικό σύνταγμα «Azov», εναντίον των μαχητών του οποίου έχει κινηθεί ποινική υπόθεση στη Ρωσία.
Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας . Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο στρατιωτικές υποδομές και ουκρανικά στρατεύματα. Με την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι δυνάμεις του DPR και του LPR αναπτύσσουν επίθεση , υπάρχουν απώλειες από όλες τις πλευρές. Από τις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το πρακτορείο, 1.351 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης και περίπου 4.000 τραυματίστηκαν. Η ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο, έχασε 14 χιλιάδες ανθρώπους. Ο ΟΗΕ αναφέρει το θάνατο περισσότερων από χιλίων αμάχων.
Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν - RIA Novosti, 1920, 26/03/2022
Ο Μπάιντεν «μετονόμασε» Μαριούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΕΛΣΤΑΤ: 6 στις 10 επιχειρήσεις με μοναδικό εργαζόμενο τον ιδιοκτήτη τους

  Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ Οι 6 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο εκτός από τον ιδιοκτήτη...