Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Ονομάστηκε το κύριο σοκ για την Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο

 


Geopolitika.news: λόγω της μυωπίας και της βλακείας των πολιτικών της ΕΕ, περιμένει ένα «καυτό φθινόπωρο»

Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 29 Αυγούστου - RIA Novosti. Σε μεγάλο βαθμό λόγω της βλακείας και της στρατηγικής μυωπίας των πολιτικών ελίτ, η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα «καυτό πολιτικό φθινόπωρο» και έναν «κρύο, αβέβαιο χειμώνα», σύμφωνα με άρθρο της κροατικής έκδοσης Geopolitika.news του Zoran Meter.
"Η αβεβαιότητα, πολιτική, οικονομική, ενεργειακή, κοινωνική και αμυντική, κλονίζει ολοένα και περισσότερο την Ευρώπη . Αυτό ισχύει τόσο για τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και για όσους δεν έχουν ακόμη εισέλθει σε αυτήν ή έχουν εγκαταλείψει την ΕΕ με τη θέλησή τους", σημειώνει ο Μέτερ.
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 28/08/2022
The Telegraph: Μια διχασμένη Δύση χάνει από τον Πούτιν
Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας, τα προβλήματα είναι «λίγο-πολύ» τα ίδια παντού: πληθωρισμός, ελλείψεις ενέργειας και αστάθεια εφοδιασμού, οικονομική εξάντληση λόγω της ουκρανικής σύγκρουσης. "Υπάρχουν όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που βυθίζονται σε πολιτικές κρίσεις εξαιτίας όλων των παραπάνω. Έτσι, ορισμένες κυβερνήσεις έχουν ήδη παραιτηθεί, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία", θυμάται.
Την ίδια στιγμή, για την άρχουσα ελίτ, στην πραγματικότητα, μια «εξέγερση» δυσαρεστημένων πολιτών θα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από μια μάχη με πολιτικούς αντιπάλους και ιδεολογικούς αντιπάλους, πιστεύει ο Μέτερ. Παράδειγμα τέτοιας «εξέγερσης» χαρακτήρισε τις μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες των Ολλανδών αγροτών, που συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες λόγω των μέτρων των αρχών για την καταπολέμηση των εκπομπών αερίων.
"Μπορείτε να πείτε ακόμη ότι η στιγμή είναι η πιο ακατάλληλη. Και η Ολλανδία, φυσικά, δεν είναι η μόνη υπό αυτή την έννοια, αλλά δίνει μόνο ένα παράδειγμα του τι μας περιμένει όλους σύμφωνα με τη σχεδιασμένη στρατηγική όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της συλλογικής Δύσης συνολικά» γράφει ο συγγραφέας.
Ως επιβεβαίωση, είπε, αρκεί να πούμε ότι η ίδια η ΕΕ λαμβάνει τώρα αποφάσεις που δεν είναι δημοφιλείς από τη δική της σκοπιά, οι οποίες ωθούν την ανάπτυξη δαπανηρών έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη χρήση τους στο παρασκήνιο και την επιστροφή των ορυκτών καυσίμων.
Τα πρόσφατα λόγια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε τους Γάλλους ότι θα αντιμετωπίσουν δύσκολους μήνες καθώς ο κόσμος περνάει «μεγάλες αλλαγές» και ότι «η ελευθερία έχει ένα τίμημα», υποδηλώνουν ότι η κατάσταση στην Ευρώπη επιδεινώνεται.
Όπως επισημαίνει ο Μέτερ, η ανάγκη για προσωπική αυτοθυσία είναι «εύκολο να πείσει κανείς τους πολιτικούς», αλλά πολύ δύσκολο να πείσει τους πολίτες με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσής τους. «Ένα καυτό πολιτικό φθινόπωρο και ένας κρύος, αβέβαιος χειμώνας είναι αυτό που περιμένει την Ευρώπη τους επόμενους μήνες, σε μεγάλο βαθμό λόγω της βλακείας και της στρατηγικής μυωπίας των πολιτικών της ελίτ», συνοψίζει.
Με την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας, η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα. Τα μέτρα αυτά αποδείχτηκαν προβλήματα για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ , προκαλώντας αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο του άρθρου στην ιστοσελίδα InoSMI >>
Konstantin Kosachev - RIA Novosti, 1920, 28/08/2022
Ο Κοσάτσεφ σχολίασε τα λόγια του Μπορέλ για την ετοιμότητα της ΕΕ να «πληρώσει για την ελευθερία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ Data Analysis: Αυξήσεις-ρεκόρ στην Ελλάδα μετά το 2018 - Πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας

  Στεγαστική κρίση στην ΕΕ: Τεράστιες ελλείψεις σπιτιών, ακριβά ενοίκια - Αρνητική πρωτιά για Ελλάδα Data Analysis: Στην Ελλάδα οι αυξήσεις ...