Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Οικογένειες ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί υπόγεια στο Μεξικό απορρίπτουν τη νέα στρατηγική διάσωσης

 


Δεν έχουν υπάρξει γνωστά σημάδια ζωής ή επαφής με τους αγνοούμενους ανθρακωρύχους από τις 3 Αυγούστου

Πόλη του Μεξικού (CNN)Οι οικογένειες των δέκα ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί υπόγεια στο Μεξικό από τις αρχές Αυγούστου έχουν απορρίψει μια νέα στρατηγική διάσωσης που πρότεινε η κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Μεξικού Andrés Manuel López Obrador.

Η πρόταση, η οποία συνεπαγόταν τη δημιουργία σήραγγας υπόγεια, απορρίφθηκε με βάση το πόσο χρονοβόρα θα ήταν, είπε ο Λόπεζ Ομπραδόρ.
Το ορυχείο El Pinabete στην Coahuila του Μεξικού κατέρρευσε στις 3 Αυγούστου. Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν πέντε ανθρώπους, αλλά δέκα παραμένουν παγιδευμένοι σε φρεάτια που έχουν πλημμυρίσει.
    Από τότε δεν έχουν υπάρξει γνωστά σημάδια ζωής ή επαφής με τους αγνοούμενους ανθρακωρύχους.
      Ο Ομπραντόρ είπε ότι ήθελε οι οικογένειες των θυμάτων να εμπλακούν στη στρατηγική διάσωσης, καθώς οι αποφάσεις προέκυψαν περισσότερες από τρεις εβδομάδες μετά το έπος. "Έδωσα εντολή (τους διασώστες) να ενημερώσουν τις οικογένειες και... διαφώνησαν. Δεν είναι ότι δεν θέλουν να σώσουν τους συγγενείς τους· τους φαίνεται πολύς χρόνος", είπε ο Λόπες Ομπραδόρ την Παρασκευή.
      Όταν ρωτήθηκε εάν είχε προσφερθεί στις οικογένειες αποζημίωση από την κυβέρνηση, ο Λόπεζ Ομπραδόρ δεν αρνήθηκε τη δυνατότητα πληρωμής.
      "Τώρα το πιο σημαντικό είναι η διάσωση. Φυσικά, υπάρχει αποζημίωση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα", είπε.
        Οι διασώστες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να φτάσουν στους ανθρακωρύχους.
        Ο Λόπεζ Ομπραδόρ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση των ανθρακωρύχων και η αποζημίωση στις οικογένειές τους βρίσκονται και τα δύο στο τραπέζι. "Ψάχνουμε ποια επιλογή είναι καλύτερη. Και η οδηγία είναι να μην τα παρατάμε", είπε.
        Τη Δευτέρα, η Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού, Λόρα Βελάσκεθ, δήλωσε ότι το βάθος του νερού στους πολλαπλούς πλημμυρισμένους άξονες του ορυχείου ήταν υψηλό, φτάνοντας τα 31 μέτρα (101 πόδια).
          Οι προσπάθειες των ανταποκριτών να αποστραγγίσουν το ορυχείο βοήθησαν στη μείωση της στάθμης του νερού συνολικά -- έως ότου μια ρήξη σε ένα γειτονικό ορυχείο οδήγησε το νερό να τρέξει ξανά μέσα.
          «Δυστυχώς, ακόμα δεν καταφέραμε να σώσουμε τους ανθρακωρύχους... είχε ήδη γίνει πρόοδος, αλλά η κακή τύχη ήταν ότι άνοιξε μια άλλη τρύπα στο γειτονικό ορυχείο, το οποίο πλημμύρισε και η στάθμη του νερού ανέβηκε ξανά». είπε τότε ο Λόπες Ομπραδόρ.

          Δεν υπάρχουν σχόλια:

          Δημοσίευση σχολίου

          ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

          ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

            Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...