Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

«Βούλιαξε» η χώρα – Πλήθος προβλημάτων και καταστροφών

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI



Εικόνες κατακλυσμού σε όλη τη χώρα αφήνει πίσω του το καλοκαίρι για να δώσει τη θέση του στο φθινόπωρο, περίοδο κατά την οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις πρώτες καταιγίδες της νέας σεζόν.

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα σε όλη τη χώρα ο Αύγουστος δεν θυμίζει σε τίποτα καλοκαίρι, αφού δρόμοι, σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια με τα αυτοκίνητα να έχουν «βυθιστεί» από τον τεράστιο όγκο νερού που έχει προκαλέσει καταστροφές, διακοπές ρεύματος και διακοπές κυκλοφορίας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έκαναν και σήμερα την εμφάνισή τους τις μεσημβρινές ώρες μετά από μία σχετική ήρεμη νύχτα στα περισσότερα σημεία της χώρας. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε ούτε μισή ώρα για να μετατραπούν σε ποτάμια ολόκληρες περιοχές και κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.

Στα βόρεια της χώρας, η κακοκαιρία έπληξε περισσότερο τη Χαλκιδική και ιδιαίτερα τις περιοχές Σάρτη, Συκιά, Τορώνη, όπου ρέματα υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα σημεία. Την ίδια στιγμή, κάμπινγκ στη συκιά «βούλιαξε» εντελώς κάτω από το νερό της βροχής, το οποίο σκέπασε σκηνές και τροχόσπιτα, δημιουργώντας μία λίμνη. Επίσης, πολύωρες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Τορώνη και Συκιά εξαιτίας των έντονων και επίμονων κεραυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου