Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Η πηγή ανακοίνωσε την εκκαθάριση του ειδικευμένου προσωπικού της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας


Ο ρωσικός στρατός ουσιαστικά εξάλειψε το εξειδικευμένο πτητικό προσωπικό της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Αεροσκάφος MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας - RIA Novosti, 1920, 29.08.2022
Αεροσκάφος MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 29 Αυγούστου - RIA Novosti. Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και η Αεράμυνα της Ρωσίας έχουν πράγματι εκκαθαρίσει το ειδικευμένο πτητικό προσωπικό της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους μια στρατιωτική-διπλωματική πηγή.

«Ολόκληρο το πλήρωμα αερομεταφοράς της πρώην Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας — αεροσκάφη MiG-29, Su-27 και Su-25 — έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί από τις αποτελεσματικές ενέργειες των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και των συστημάτων αεράμυνας», είπε.

Η πηγή εξήγησε την απώλεια των υπολειμμάτων της αεροπορίας: Το Κίεβο για πολεμικές αποστολές συμμετείχαν πρώην δόκιμοι του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Kharkov της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας , οι οποίοι δεν είχαν χρόνο να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεοφερμένοι καταρρίπτονται, αν όχι στην πρώτη, τότε στη δεύτερη πτήση.
Σημείωσε επίσης ότι οι προσπάθειες των δυτικών χωρών να στρατολογήσουν πιλότους σοβιετικών αεροσκαφών με σύμβαση στην Πολωνία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης απέτυχαν: αυτοί που συμφώνησαν «ήδη στους τάφους και στα νοσοκομεία».
Χάρτης στρατιωτικών ασκήσεων - RIA Novosti, 1920, 28/08/2022
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν τα καταστήματα όπου επισκευάζονταν ουκρανικά ελικόπτερα
Τώρα το Πεντάγωνο στρατολογεί Αφγανούς πιλότους για το Κίεβο, οι οποίοι κατέφυγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από ένα χρόνο. «Η εκπαίδευσή τους ξεκινά τώρα στην Καλιφόρνια, μετά την οποία σχεδιάζεται να μεταφερθούν όλοι μέσω Πολωνίας στην Ουκρανία», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν ισχύει μόνο για πρώην πιλότους, αλλά και για άλλους Αφγανούς που υπηρέτησαν σε μονάδες ειδικών δυνάμεων - τους προσφέρεται επίσης να υποβληθούν σε εκπαίδευση και να υπογράψουν σύμβαση στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, η πηγή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι προσπάθειες να «κλείσουν τρύπες» με φόντο την έλλειψη στρατιωτικών ειδικών στην Ουκρανία θα καθυστερήσουν μόνο την καταστροφή για το Κίεβο και την Ουάσιγκτον, αλλά «δεν θα επηρεάσουν με κανέναν τρόπο το τελικό αποτέλεσμα».
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη, 273 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, 148 ελικόπτερα και 1.808 drones έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.
Αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - RIA Novosti, 1920, 28/08/2022
The Washington Post: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία δια θαλάσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου