Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Η δολοφονία του Dugina ετοίμασε στη Μόσχα ένα άλλο μέλος της ουκρανικής DRG


Η δολοφονία της Dugina ετοίμασε, μαζί με τη Natalya Vovk, ένα άλλο μέλος της DRG, που έφυγε από τη Ρωσία

Αντίο στην Daria Dugina - RIA Novosti, 1920, 29/08/2022
Αντίο στην Daria Dugina. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 29 Αυγούστου - RIA Novosti. Η δολοφονία της δημοσιογράφου και πολιτικού επιστήμονα Darya Dugina ετοίμασε μαζί με τη Natalya Vovk στη Μόσχα ένα άλλο μέλος της ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ, που έφυγε από τη Ρωσία την ημέρα πριν από τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με την CSO FSB της Ρωσίας.
«Κατά τη λήψη περαιτέρω μέτρων, διαπιστώθηκε ότι η δολοφονία της Darya Dugina , μαζί με τη Natalya Vovk, προετοιμάστηκε στη Μόσχα από ένα άλλο μέλος της ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και τρομοκρατίας, έναν υπήκοο της Ουκρανίας Bogdan Petrovich Tsyganenko, γεννημένος το 1978, ο οποίος έφτασε στη Ρωσία με διέλευση μέσω Εσθονίας στις 30 Ιουλίου 2022 και εγκατέλειψε το έδαφος της Ρωσίας την ημέρα πριν από τον βομβαρδισμό της Ντάρια Ντούγκινα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Διευκρινίζεται ότι ο Tsyganenko παρείχε στον Vovk πλαστούς αριθμούς αυτοκινήτων και έγγραφα στο όνομα μιας πραγματικής πολίτη του Καζακστάν , Yulia Zaiko, και μαζί με τον Vovk συναρμολόγησαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα νοικιασμένο γκαράζ στα νοτιοδυτικά της Μόσχας.
«Ως αποτέλεσμα της μελέτης των καμερών CCTV, τεκμηριώθηκε ότι ο δράστης του εγκλήματος, ο πολίτης της Ουκρανίας Vovk Natalya Pavlovna, γεννημένος το 1979, παρακολουθούσε προσωπικά την Daria Dugina στο πάρκινγκ για τους καλεσμένους του φεστιβάλ Παράδοσης», αναφέρει το μήνυμα. προστέθηκε.
Η δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Darya Dugina πέθανε το βράδυ της 20ης Αυγούστου σε έκρηξη αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο Mozhaisk στην περιοχή Odintsovo της περιοχής της  Μόσχας . Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας δήλωσε στις 22 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες ήταν πίσω από τη δολοφονία της Dugina, ο δράστης ήταν η Ουκρανή υπήκοος Natalya Vovk, η οποία έφτασε στη Ρωσία με την κόρη της στις 23 Ιουλίου. Σύμφωνα με την FSB , μετά την ελεγχόμενη ανατίναξη του αυτοκινήτου, ο δράστης της δολοφονίας και η κόρη της αναχώρησαν για την Εσθονία μέσω της περιοχής Pskov .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου