Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Η απαγόρευση βίζας για τους Ρώσους δεν θα λάβει γενική υποστήριξη στην ΕΕ, λέει ο Borrell

 


Μπορέλ: Η ιδέα της απαγόρευσης της έκδοσης βίζας στους Ρώσους δεν θα λάβει γενική υποστήριξη στην ΕΕ

Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 29 Αυγούστου - RIA Novosti. Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell , εξέφρασε την άποψη ότι η ιδέα της πλήρους απαγόρευσης της έκδοσης βίζας στους Ρώσους δεν θα λάβει ομόφωνη υποστήριξη στην ΕΕ.

"Έχω ήδη πει ότι η πλήρης απαγόρευση εισόδου για όλους τους Ρώσους για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι καλή ιδέα. Δεν νομίζω ότι η διακοπή των σχέσεων με τον άμαχο πληθυσμό της Ρωσίας θα βοηθήσει και δεν νομίζω ότι αυτή η ιδέα θα γίνει ομόφωνη υποστήριξη», είπε. μεταδόθηκε από τον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF.

Από αυτή την άποψη, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ ζήτησε αναθεώρηση της προσέγγισης για τη χορήγηση θεωρήσεων: ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι «ολιγάρχες» δεν πρέπει να λαμβάνουν βίζα.
Αναμένεται ότι το «θέμα της βίζας» θα συζητηθεί σε συνάντηση κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του συνδέσμου στην Πράγα στις 30-31 Αυγούστου.
Μια γυναίκα με φόντο τη σημαία της ΕΕ στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες - RIA Novosti, 1920, 28/08/2022
Μέσα ενημέρωσης: η ΕΕ θα υποστηρίξει την αναστολή της διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων με τη Ρωσία
Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία , άρχισαν να ακούγονται εκκλήσεις για αποκλεισμό Ρώσων πολιτών από την είσοδο στα κράτη «Σένγκεν». Αυτή η ιδέα υποστηρίζεται από την Εσθονία και η φινλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση των αποδεκτών αιτήσεων για βίζα από Ρώσους - έως και 500 την ημέρα. Επιπλέον, το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε δήλωση με την οποία καλεί τις χώρες της ΕΕ να σταματήσουν την έκδοση βίζας σε πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας .
Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθύμισε στο RIA Novosti ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να περιορίσουν την έκδοση βίζας από μόνα τους, αλλά υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων στους οποίους πρέπει να εκδοθούν βίζες, για παράδειγμα, σε ανθρωπιστικές περιπτώσεις, για μέλη της οικογένειας στην ΕΕ , καθώς και για δημοσιογράφους ή αντιφρονούντες.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι φιλικές προς τη Ρωσία επιβάλλουν κυρώσεις «σε σημείο λιποθυμίας», το Κρεμλίνο ελπίζει ότι με τον καιρό «η κοινή λογική θα εκδηλωθεί κατά κάποιο τρόπο».
Σημαία της Βουλγαρίας - RIA Novosti, 1920, 25/08/2022
Η Βουλγαρία δεν υποστήριξε την πλήρη απαγόρευση έκδοσης βίζας στους Ρώσους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου