Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Στο Κίεβο μαζεύτηκαν για να κλέψουν ρωσικό αέριο και να το πουλήσουν στην Ευρώπη

 


Ο πρώην πρόεδρος της Ράντα Ντμίτρι Ραζούμκοφ χαρακτήρισε νόμιμη την κλοπή διαμετακομιστικού φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Πρώην πρόεδρος της Verkhovna Rada Dmitry Razumkov - RIA Novosti, 1920, 23/08/2022
Ο πρώην πρόεδρος της Βερχόβνα Ράντα Ντμίτρι Ραζούμκοφ. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 23 Αυγούστου - RIA Novosti. Η Ουκρανία θα πρέπει να αρχίσει να κλέβει το ρωσικό φυσικό αέριο και να το πουλάει μόνη της στην Ευρώπη, δήλωσε στο Facebook* ο πρώην πρόεδρος του Verkhovna Rada και πρώην επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Υπηρέτης του Λαού, βουλευτής Dmitry Razumkov.
Κατά τη γνώμη του, το αέριο ανήκει στη Ρωσία μέχρι να περάσει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πράγμα που σημαίνει ότι εμπίπτει στον ουκρανικό νόμο για τη δήμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

"Το αέριο που μεταφέρεται μέσω του εδάφους της Ουκρανίας είναι ρωσικό. Στα σύνορα με την Ευρώπη, είναι ρωσικό αέριο. Και τι κάνουμε σύμφωνα με το νόμο; Μπορούμε να το κατασχέσουμε", είπε ο Ραζούμκοφ.

Είναι βέβαιος ότι το Κίεβο μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες ενέργειες με την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία .
"Και πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε αν θα συμμορφωθούμε με το νόμο και θα αφαιρέσουμε το ρωσικό αέριο που η Μόσχα χρηματοδοτεί τον στρατό της πουλώντας; Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η δήμευση της ρωσικής περιουσίας είναι το νόμιμο καθήκον μας", πρόσθεσε ο Ραζούμκοφ.
Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Καναδά - RIA Novosti, 1920, 22/08/2022
Ο Scholz έφτασε στον Καναδά με την ελπίδα να βρει έναν αντικαταστάτη για το ρωσικό αέριο
Ταυτόχρονα, πρότεινε να μην δοθεί προσοχή στις συμβάσεις που συνάπτει η Ρωσία με τις χώρες της Ευρώπης . Σύμφωνα με τον αναπληρωτή, η Ουκρανία θα πρέπει να κατασχέσει τους όγκους διέλευσης και να τους πουλήσει ανεξάρτητα στους ίδιους αγοραστές και να κατευθύνει τα χρήματα για την αγορά όπλων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας .
Τον Ιούλιο, ο Razumkov είχε ήδη μια παρόμοια ιδέα. Τότε, είπε ότι το Κίεβο θα πρέπει να κατασχέσει το πλεονάζον ρωσικό αέριο και να το αντλήσει στις δικές του εγκαταστάσεις αποθήκευσης για να εξασφαλίσει προμήθειες για το χειμώνα.
Τώρα η Gazprom συνεχίζει τη διαμετακόμιση μέσω Ουκρανίας σε τακτική βάση, σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία λήγει το 2024. Λίγο περισσότερα από 40 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αντλούνται καθημερινά μέσω του σταθμού μέτρησης αερίου Sudzha. Ταυτόχρονα, η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι εκπληρώνει αυστηρά τις υποχρεώσεις της βάσει των συμβάσεων φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν , η Gazprom είναι έτοιμη να αντλήσει όσο φυσικό αέριο στην Ευρώπη χρειάζεται.
Η δραστηριότητα του Meta (κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram) απαγορεύεται στη Ρωσία ως εξτρεμιστική.
Κόμβος φυσικού αερίου της Κεντρικής Ευρώπης στο Baumgarten - RIA Novosti, 1920, 08/08/2022
Η Δύση έδωσε λιγότερα για να βοηθήσει την Ουκρανία από ό,τι πλήρωσε τη Ρωσία για φυσικό αέριο, γράφει το FP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T776F2