Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Πού εντοπίζονται τα προβλήματα της κακοκαιρίας «Άριελ»

 

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Κλειστό το ένα ρεύμα της Αθηνών-Κορίνθου εξαιτίας κατολίσθησης. Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη. Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα [ Live χάρτης ]

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Άριελ» που προκαλεί ισχυρές  βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Σήμερα έντονα και τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα επηρεάζουν ανατολικά κυρίως τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας, τη Χαλκιδική και ενδεχομένως περιοχές της Ημαθίας. Τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται προοδευτική μείωση της έντασής τους. 

Σε πραγματικό χρόνο η πορεία της κακοκαιρίας:

Μέχρι στιγμής προβλήματα διαπιστώθηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω των δυνατών ανέμων σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και έγιναν διακοπές ηλεκτροδότησης. 

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για κοπές δέντρων. Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Εξάλλου, κάδοι απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.
 
Στο μεταξύ ο δήμος Κατερίνης αποφάσισε να μείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τού δήμου Κατερίνης. Για τον ίδιο λόγο θα μείνουν, επίσης, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Σε ό,τι αφορά την πρωτεύουσα τα ξημερώματα έγινε κατολίσθηση στην νέα Eθνική Αθηνών- Κορίνθου, στο 48,5 χιλιόμετρο στο ύψος των Μεγάρων, με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός στο ρεύμα προς Αθήνα. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...