Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Καθημερινή ενημέρωση

 

Καθημερινή ενημέρωση

Δεκάδες σκοτώνονται σε επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν, οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι ωθούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ πιο κοντά στο κλείσιμο και ο Πούτιν συζητά τον πόλεμο στην Ουκρανία με έναν πρώην ανώτατο διοικητή του Βάγκνερ.

Επιπλέον, ακούστε πώς η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τράβις Κέλτς είναι ένας "ματς φτιαγμένος στον παράδεισο" για το NFL.

Της Linda Noakes

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Το παραϊατρικό προσωπικό μεταφέρει έναν άνδρα που τραυματίστηκε σε έκρηξη στο Μαστούνγκ από ασθενοφόρο έξω από νοσοκομείο στην Κουέτα του Πακιστάν

  • Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε θρησκευτική συγκέντρωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ στην ανήσυχη επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν.
  • Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε να συναντά έναν από τους ανώτερους πρώην διοικητές της ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερ και να συζητά πώς να χρησιμοποιήσει καλύτερα τις «εθελοντικές μονάδες» στον πόλεμο της Ουκρανίας.
  • Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ απέχει δύο ημέρες από το μερικό κλείσιμο, καθώς μια χούφτα σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής αρνήθηκαν να υποστηρίξουν ένα δικομματικό νομοσχέδιο δαπανών που αποσκοπούσε να δώσει στους νομοθέτες περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία ολόκληρου του έτους.
  • Η Σαουδική Αραβία είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει ένα στρατιωτικό σύμφωνο που απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπερασπιστούν το βασίλειο σε αντάλλαγμα για το άνοιγμα των δεσμών με το Ισραήλ και δεν θα αναστείλει μια συμφωνία ακόμη και αν το Ισραήλ δεν προσφέρει σημαντικές παραχωρήσεις στους Παλαιστίνιους στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν κράτος, ανέφεραν πηγές στο Reuters. .
  • Ο Έλον Μασκ μπήκε στη συζήτηση για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ , πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό για να συναντηθεί με τοπικούς πολιτικούς και τις αρχές επιβολής του νόμου και να αποκτήσει αυτό που ονόμασε μια «αφιλτράριστη» άποψη της κατάστασης.
  • Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας κάλεσε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και τον αστυνομικό επίτροπο μετά από ένα κύμα βίας συμμοριών που έχει στοιχίσει τουλάχιστον 11 ζωές μόνο τον Σεπτέμβριο.
  • Ένας ένοπλος σκότωσε τρία άτομα στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ, πυροβολώντας μια ντόπια γυναίκα και την κόρη της στο σπίτι τους και στη συνέχεια εισέβαλαν σε μια τάξη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρότερνταμ και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άνδρα δασκάλου.

Επιχειρήσεις & Αγορές

  • Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η σταθερή δίαιτα των αυξήσεων των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πέτυχε να περιορίσει τις χαμηλές τιμές, αν και με αυξανόμενο κόστος για την οικονομική ανάπτυξη.
  • Οι οικονομικές επιδόσεις της Βρετανίας από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 ήταν ισχυρότερες από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως, με ταχύτερη ανάπτυξη από τη Γερμανία ή τη Γαλλία, σύμφωνα με αναθεωρήσεις των επίσημων στοιχείων.
  • Η China Evergrande πούλησε το πολυτελές σούπερ γιοτ της για περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος, ανέφεραν δύο πηγές, συρρικνώνοντας περαιτέρω τα υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία του προγραμματιστή καθώς επιδεινώθηκε η κρίση μετρητών της και προσπάθησε να καταρτίσει ένα σχέδιο ανανέωσης του χρέους.
  • Ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός του φθινοπώρου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη μειώνει τις πωλήσεις βαριών πουλόβερ και παλτών καθώς πλησιάζει η κρίσιμη περίοδος αγορών των γιορτών, δήλωσαν στελέχη μεγάλων καταστημάτων λιανικής και ορισμένα καταστήματα μειώνουν ήδη τις τιμές για να αποφύγουν σωρεία απούλητων αποθεμάτων.
  • Η Meta Platforms χρησιμοποίησε δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook και στο Instagram για να εκπαιδεύσει μέρη του νέου της εικονικού βοηθού Meta AI, αλλά απέκλεισε τις ιδιωτικές αναρτήσεις που μοιράζονται μόνο με την οικογένεια και τους φίλους σε μια προσπάθεια να σεβαστεί το απόρρητο των καταναλωτών, δήλωσε στο Reuters το ανώτατο στέλεχος πολιτικής της εταιρείας σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η εβδομάδα μπροστά

Η ευρύτερη εικόνα

Οχήματα που μεταφέρουν πρόσφυγες από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κάνουν ουρά στο δρόμο που οδηγεί προς τα αρμενικά σύνορα

Μετά από μια αστραπιαία επιχείρηση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν για να ανακτήσει τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το ρεύμα Αρμενίων που έφευγαν από την περιοχή στην Αρμενία μετατράπηκε γρήγορα σε πλημμύρα. Ο φωτογράφος του Reuters David Ghahramanyan ήταν μάρτυρας της φυγής.

  • Αυτό το φωτογραφικό δοκίμιο καταγράφει την πτήση από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ στον ορεινό δρόμο δυτικά.

Και τελικά...

Μια άποψη δείχνει απολιθωμένα κύτταρα, στην Μπογκοτά της Κολομβίας

Υπολείμματα DNA ανακαλύφθηκαν σε απολιθωμένα λείψανα που χρονολογούνται πριν από 6 εκατομμύρια χρόνια μιας θαλάσσιας χελώνας στενά συνδεδεμένης με τις σημερινές χελώνες Kemp's ridley και olive ridley, σηματοδοτώντας μία από τις σπάνιες φορές που έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό σε τέτοια αρχαία απολιθώματα σπονδυλωτών.

Οι χορηγοί δεν εμπλέκονται στη δημιουργία ενημερωτικών δελτίων ή άλλου περιεχομένου ειδήσεων του Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου