Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Χάθηκε το μέτρο-Τρομακτική έξαρση βίας σε ανήλικους μαθητές σε Σχολεία- Θεσ/νικη-Κηφισιά-Ρόδος-Κρήτη με συνεχή κρούσματα

 

Μέσα σε 10 ημέρες έχουμε έξι επικίνδυνα κρούσματα μαθητών κατά άλλων μαθητών ενώ αν προσθέσουμε και την οπαδική βία τότε έχουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνίαρομακτική έξαρση της βίας των ανηλίκων εντός και εκτός σχολικών μονάδων, έχει προκαλέσει συναγερμό στις αρχές. Αλλά και στο υπουργίο Παιδείας, αφού οι ειδικοί ανησυχούν για τα αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι γονείς κοιτούν αποσβoλωμένοι, με πολλούς από αυτούς να καλούνται στα αστυνομικά τμήματα για να απολογηθούν για τα βλαστάρια τους, τα οποία έχουν προκαλέσει πρωτόγνωρα περιστατικά βίας


Αυτό που ανησυχεί ειδικούς και ψυχολόγους έιναι το είδος της βίας από ανήλικους μαθητές λυκείου και Γυμνασίου, όπως η χρήση μαχαιριού από μαθητή στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος αφού απείλησε συμμαθήτρια του, στην συνέχεια έσχισε την φόρμα της προκαλώντας τρόμο στην κοπέλα.

Ο νταής μαθητής συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ στο τμήμα οδηγήθηκε και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκουΣύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ η μήνυση που ασκήθηκε στον μαθητή είναι για οπλοκατοχή και απειλή, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε ξεχωριστό περιστατικό 16χρονος δέχθηκε επίθεση από Τρείς ανήλικους σε καφέ.

Στην Ρόδο δύο 15χρονες χτυπούσαν με απίστευτη σκληρότητα ( γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι) στο πρόσωπο 13χρονη μαθήτρια, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Εισαγγελέία  Πρωτοδικών ΡόδουΣτην Θεσσαλονίκη ανήλικοι επιτέθηκαν σε 18χρονο και την αδερφή του την ώρα που έκανε βόλτα μαζί με την αδερφή του, 19 ετών.

Στην Κηφισιά αλλοδαποποί κυνήγησαν 15χρονους, ώσπου σε βοήθεια τους ήρθες ομάδα ανηλίκων που τους επιτέθηκε.Ο δύο 15χρονοι τραυματίστηκαν στο κεφάλι από τα σκληρά χτυπήματα με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές.

Αίτια της αύξησης της βίας ανηλίκων κατά ανηλίκων

Πολλά είναι τα ερωτηματικά των ξυλοδαρμών
ανηλίκων, ημεδαπών και αλλαδαπών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η συχνότητα, το έιδος της βίας και οι τραυματισμοί, προκαλούν αγωνίας σε μαθητές και γονείς σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα,  Κρήτη και την Ρόδο, ενώ εδώ και 6 ημέρες έχουν λάβει χώρα σοκαριστικά Η ατιμωρισία των νταήδων μαθητών στα Σχολεία και η απόγνωση των καθηγητών για την συμπεριφορά ορισμένων είναι μια αιτία που προκαλεί πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι καθηγητές δεν έχουν στα χέρια τους αποτελεσματικά εργαλεία συμμόρφωσης των επικίνδυνων μαθητών, με αποτέλεσμα να έχουμε επαναλαμβανόμενα περιστατικά, που χρήζουν δυστυχώς αστυνομικής επέμβασης.

Με συστάσεις και καλόπιασμα δεν εξαλείφεται το πρόβλημα για ορισμένους ατίθασους νεολαίους, αφού για αυτούς η αλλαγή σχολικού περιβάλοντος, ή και η μύνηση, για πολλά παραπτώματα του κοινού ποινικού δικαίου, λόγω της άγριας συμπεριφοράς τους θα ήταν η ενδεδειγμένη.Έπειτα υπάρχουν και κοινωνικοί λόγοι, όπως διαζύγια, ανεργία, βία μεταξύ γονέων και πολλά άλλα τα οποία ωθούν ορισμένους ανήλικους σε ακραίες συμπεριφορές.

Απαιτείται μεγάλη εγρήγορση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους γονείς αύριο κιόλας, για να μην γίνουν τα Σχολεία μας “ Σικάγο της δεκαετίας του 1920”, τουλάχιστον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου