Η Πολεμική Μοίρα 332 Γεράκι πέρασε με επιτυχία την Τελική Επιχειρησιακή Αξιολόγηση του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας

Η αξιολόγηση αφορούσε την επιχειρησιακή ικανότητα της Μοίρας των Rafale, την υποστήριξη και διαλειτουργικότητα, σε όλο το εύρος των επιχειρήσεων που θα κληθεί να εκτελέσει. Όπως αναφέρουν αεροπορικές πηγές στο CNN: "H Πολεμική Μοίρα "Γεράκι" ανταπεξήλθε σε όλες τις αποστολές που της ανατέθηκαν μαζί και με τον οπλισμό των αεροσκαφών".

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που σημαίνει ότι τόσο το προσωπικό, όσο και τα αεροσκάφη είναι έτοιμα να αναλάβουν όλες τις αποστολές που περιέχει ο φάκελος του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει στην ανακοινωση του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: "Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σηματοδοτεί το πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας της 332 Μοίρας, όπως και την πλήρη ένταξή της στην επιχειρησιακή δομή και σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας".

Μετά από αυτό το στάδιο τα Rafale είναι πλήρως αξιοποιήσιμα τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε νατοϊκό.

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας έχουν προσγειωθεί ήδη 18 Rafale και στις αρχές του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει η παραλαβή των έξι μαχητικών της δεύτερης σύμβασης. Με την ολοκλήρωσή των παραδόσεων το πρώτο 6μηνο του νέου έτους, η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει μια πλήρως επιχειρησιακή Μοίρα Rafale με 24 αεροσκάφη, εκ των οποίων 18 μονοθέσια και έξι διθέσια.

Όπως έχει τονίσει πολλακις η αεροπορική ηγεσία "Το Rafale διαθέτει εντυπωσιακές
δυνατότητες και με το πλήθος των αποστολών που μπορεί να αναλάβει, προσφέρει στη χώρα μας ένα καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα, φέρνοντας τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά σε μια νέα εποχή".

Τα Rafale πετούν σε καθημερινή βάση και συμμετέχουν σε συνεκπαιδεύσεις τόσο με αεροσκάφη της 332 Μοίρας που ανήκουν, όσο και με άλλους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Μέχρι το τέλος του χρόνου, η 332 Μοίρα αναμένεται να φτάσει τις 2.500 ώρες πτήσεων.