Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

«Τα Νέα» προαναγγέλλουν έρευνα των NYT για τον Άδωνι Γεωργιάδη

 Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
 Πρωτοσέλιδη αναφορά από «Τα Νέα» σε ρεπορτάζ για εμπλοκή του υπουργού σε υπόθεση διαφθοράς


Σε ρόλο «λαγού», η εφημερίδα σπεύδει να δημιουργήσει «κλίμα» γύρω από ρεπορτάζ του αμερικανικού εντύπου που εμπλέκει Γεωργιάδη και Huawei σε υπόθεση διαφθοράς, την εποχή που ο πρώτος ήταν υπουργός Ανάπτυξης

Κεντρικό θέμα στην πρώτη της σελίδα έχει σήμερα η εφημερίδα του ομίλου Μαρινάκη έρευνα των New York Times, η δημοσίευση της οποίας επίκειται και αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη και περίεργες σχέσεις του με τον κινεζικό κολοσσό  Huawei.

Το ενυπόγραφο δημοσίευμα των Νέων επιχειρεί ευσχήμως να αποδομήσει την έρευνα του αμερικανικού εντύπου και να προκαταβάλει αντιδράσεις που ενδεχομένως θα προκαλέσει το ρεπορτάζ των NYT, που ούτε λίγο ούτε πολύ εμπλέκει τον κ. Γεωργιάδη επί των ημερών της θητείας του στο υπουργείο Ανάπτυξης, σε υπόθεση δωροδοκίας και  διαφθοράς.

Μάλιστα, «Τα Νέα» αναφέρουν ότι οι New York Times απευθύνθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση και στον ίδιο τον υπουργό, αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν από την έρευνά τους, με την εφημερίδα του ομίλου Μαρινάκη να παραθέτει με λεπτομέρειες κυρίως τα επιχειρήματα της πλευράς Γεωργιάδη, πριν καν γίνει γνωστό το πραγματικό περιεχόμενο της έρευνας που έχει πραγματοποιήσει το έγκυρο αμερικανικό έντυπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μυστικές υπηρεσίες, κατά πιθανότητα, της Λιθουανίας, παρακολουθούν, για λογαριασμό των ΗΠΑ, τον κινεζικό κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας Huawei και τις δραστηριότητές του, στην Ευρώπη. Η παρακολούθηση συμπίπτει χρονικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα,  με την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην εταιρία Huawei, και μέσω αυτής στην Κίνα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αναφέρει ότι: «Από την παρακολούθηση, από τα λεγόμενα δηλαδή των παρακολουθούμενων, προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ο αδελφός του Άδωνι έλαβε ως δώρο από την εδώ αντιπροσωπεία της Huawei ένα λάπτοπ και πως τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ο ίδιος ο Αδωνις ζήτησε, υποτίθεται για λογαριασμό μιας τηλεπαρουσιάστριας, ένα τηλέφωνο και ένα λάπτοπ. Και πως αργότερα ζήτησε ένα λάπτοπ για τον γιο του, και πως όλα αυτά συνιστούν... δωροδοκία του Γεωργιάδη, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπουργός Ανάπτυξης!».

Ο δημοσιογράφος των Νέων αναφέρει για ποιο λόγο, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, έγινε η δωροδοκία του Γεωργιάδη από τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei: «Κατά τους «New York Times» που ακούγεται ότι θα δημοσιεύσουν αυτή την ιστορία (έπειτα από μια σύντομη περιοδεία των διακινητών της σε ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν «τσίμπησαν»), ο Άδωνις δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει από τη θέση του την Huawei, ώστε να πάρει τη μεγάλη δουλειά του 5G στην Ελλάδα!!!».

Η εφημερίδα «Τα Νέα» επικοινώνησε χθες Τετάρτη (27/9) με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του καμία σύμβαση δεν υπέγραψε με την Huawei, ούτε συμφωνία έκανε, ούτε καμιά κινεζική επένδυση υψηλής τεχνολογίας έγινε στην Ελλάδα, ούτε ανάθεση υπήρξε ποτέ.

Για τα τρία laptop και το «έξυπνο» ρολόι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι τα αγόρασε και έχει και τις αποδείξεις. Οι ΝΥΤ, σύμφωνα πάντα, με τον δημοσιογράφο των Νέων, θα αναφέρουν ότι ο τότε υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε προεκλογικά τα γραφεία της Huawei στην οδό Μιχαλακοπούλου, και συνομίλησε με υπαλλήλους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως μοναδικό «έγκλημά» του, ανέφερε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι «ο παιδικός του φίλος Θ. Ταμβακίδης εργαζόταν στα εδώ γραφεία της εταιρείας και κάπως έτσι στήθηκε ολόκληρο το εποικοδόμημα της... κωμωδίας που προανέφερα. Διότι παρακολουθώντας τα τηλέφωνα της Huawei, οι λιθουανοί πράκτορες φαίνεται να έπεσαν και πάνω σε συνομιλίες του Ταμβακίδη, που έλεγε ότι συναντήθηκε με τον Άδωνι – πράγμα το οποίο για τους πράκτορες, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, πρέπει να συνιστούσε και κρίσιμη... απόδειξη, αν συναντιούνται και πόσο συχνά, δυο παιδικοί φίλοι».

Νέα γενιά Lexus RX

Ανακαλύψτε τα νέα εξηλεκτρισμένα Lexus Plug-in Hybrid & Hybrid Electric High Performance SUVs. 

Sponsored by Lexus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...