Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Σοβαρά προβλήματα σε μετρό, προαστιακό και ΟΣΕ

 Μετρό


Δεν φτάνει στο αεροδρόμιο το μετρό • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στον προαστιακό • Καταργούνται δρομολόγια στον σιδηρόδρομο

Ηισχυρή βροχόπτωση που έπληξε νωρίς το πρωί την Αττική ήταν αρκετά για να επέλθει μπάχαλο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στο δίκτυο της Hellenic Train.

Ειδικότερα το μετρό δεν φτάνει μέχρι το αεροδρόμιο, καθώς σταματά στη Δουκίσσης Πλακεντίας με τους επιβάτες να μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράλληλα, τα δρομολόγια του προαστιακού στη γραμμή του αεροδρομίου πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Μεταμόρφωση, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπάρχουν και στη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση μεταξύ Αυλώνα – Οινόης, όπου και αναμένεται έλεγχος της σιδηροδρομικής γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 δεν θα πραγματοποιηθεί.

Παράλληλα, στη γραμμή 7 του Τραμ Ασκληπιείο Βούλας- Αγία Τριάδα Πειραιά, τα δρομολόγια προσωρινά διεξάγονται στα τμήματα Π. ΔHMAPXEIO -AΓ.TPIAΔA-Π. ΔHMAΡΧΕΙΟ & AΣK.BOYΛAΣ- ΠΛ.KATPAKH-AΣK.BΟΥΛΑΣ, λόγω τεχνικού προβλήματος στη σηματοδότηση, που οφείλεται σε πρόβλημα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Οι ανακοινώσεις της Hellenic Train

  • Διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Αυλώνα – Οινόη, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων. Αναμένεται έλεγχος της γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 καταργείται.
  • Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) σήμερα Τετάρτη 27/9/2023 καταργείται.
  • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Τα δρομολόγια στη γραμμή του Αεροδρομίου πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Μεταμόρφωση.
  • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα μέχρι νεοτέρας, λόγω κατολίσθησης. Τα δρομολόγια δεν θα υποκατασταθούν από λεωφορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου