Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός συνεχίζει στις εβδομαδιαίες αναρτήσεις του τον εξωραϊσμό της πραγματικότητας στην Ελλάδα, όπου τα νοικοκυριά μαστίζονται από την ακρίβεια και μεγάλο μέρος των πολιτών αντιμετωπίζει τις συνέπειες της εργασιακής ζούγκλας.
Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί σε «θετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος» και «την έρευνα της Eurostat για την πρωτιά της χώρας μας στην αύξηση της απασχόλησης». «Μέσα στην εβδομάδα, ανακοινώσαμε τις ενισχύσεις των νοικοκυριών για τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο. Αυτές θα φτάσουν συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση θα είναι 25Euro ανά μεγαβατώρα (δηλαδή κατά 10 ευρώ υψηλότερη από τον Οκτώβριο) για τη συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών (9 στα 10)» σημείωσε.
Στην ανάρτηση της έκανε επίσης λόγο για «πρόοδο» της «αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες», παρότι πολλοί σήμερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη κρατικές μέριμνας. «Αθροιστικά έχουν πιστωθεί 82,1 εκατ. ευρώ προς 20.794 αιτούντες. Η οικονομική αυτή στήριξη είναι για την αντιμετώπιση πρώτων αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών, ή/και για την αντικατάσταση οικοσκευής στις πληγείσες περιοχές. Οι καταβολές θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθούν όλοι οι δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου» έγραψε στη νέα του «ανασκόπηση» στο facebook.
O πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο πιλοτικό πρόγραμμα εποχικής απασχόλησης της ΔΥΠΑ, την επέκταση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες, τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες, ένα νέο σχολικό πρόγραμμα που συμβάλλει στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στους μαθητές μας, το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων Δημοσίου και τέλος την πρόσληψη 150 νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ.
Τέλος, υποστήριξε ότι η συμφωνία της UniCredit-Alpha Bank, που ανακοινώθηκε την επαύριο της απόδοσης της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο S&P συνιστά μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας. «Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η οικονομία μας έχουν εισέλθει σε πορεία θετικής προοπτικής και ανόδου πράγμα που θα επιτρέψει «να γίνει η Ελλάδα μία χώρα που θα μπει για τα καλά στο "ραντάρ" των αγορών, προσελκύοντας περισσότερες ξένες επενδύσεις, άρα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και μάλιστα στους κλάδους αιχμής» συμπλήρωσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου