Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Δικαιολογίες από δήμο Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών των Τεμπών: «Φταίνε ο φρούραρχος της Βουλής και το συνεργείο» Ο δήμος «φορτώνει» το φταίξιμο σε άλλους 29.02.2024 | 10:3

 

Από το πρωί η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όπως το γιατί το συνεργείο του Δήμου επέλεξε το βράδυ της Τετάρτης να σβήσει όλα τα ονόματα των θυμάτων της σφαγής των Τεμπών.

Στην αρχή έφταιγαν οι οδοκαθαριστές και εν συνεχεία το φταίξιμο έπεσε στον φρούραρχο της Βουλής!Η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, ζήτησε συγγνώμη πριν από λίγο για την απαράδεκτη ενέργεια.

Η κυρία Ρωξάνη Μπέη αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα ενώ υπογραμμίζει πως η ίδια είναι «κατηγορηματικά αντίθετη» με αυτή την ενέργεια και προσθέτει ότι το συνεργείο τα έσβησε έπειτα από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάννη Μπέη,

Νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού ALPHA και πιο πριν του MEGA, είχε δείξει ως «υπεύθυνους» τους οδοκαθαριστές.

Στο MEGA είχε δηλώσει τα εξής:

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο.

Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο».

Ακολούθως, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας υποστήριξε ότι «εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβήσουμε ή να μην σβήσουμε».

Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταληκτικά η αντιδήμαρχος Καθαριότητας επισήμανε πως τα συνεργεία «πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς».

Οι δικαιολογίες αυτές πάντως δύσκολα γίνονται πιστευτές, καθώς το συνεργείο γνώριζε ότι είχαν σημειωθεί τα ονόματα των νεκρών στο δάπεδο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ξέρουν ότι για να προβούν σε μία τέτοια ενέργεια, σβησίματος των ονομάτων, σε μία περίοδο φορτισμένου κλίματος, πρέπει να πάρουν άδεια από «ψηλότερα» γιατί το κόστος θα είναι πολιτικό.
Γενικά, το να τηρούνται τα πρωτόκολλα σε μία ευνομούμενη πολιτεία είναι το σύνηθες. Όμως υπάρχουν πάντοτε εξαιρέσεις.
Όταν έχουμε να κάνουμε με την μνήμη 57 αδικοχαμένων ανθρώπων και μάλιστα νεότατων ανθρώπων, τότε κάποια πράγματα μπορούν και επιβάλλεται να μην εφαρμοστούν.
Ας δεχτούμε όμως και καλόπιστα ότι όντως δεν δόθηκε τέτοια εντολή από τον δήμο και το συνεργείο έπραξε μόνο του.
Στον δήμο Αθηναίων γνώριζαν ότι είχαν γραφτεί τα συγκεκριμένα ονόματα και ήξεραν ότι βάσει των πρωτοκόλλων καθαριότητας το συνεργείο το βράδυ, όπως και έγινε, θα έσπευδε να καθαρίσει.
Μπορούσαν λοιπόν να δώσουν διευκρίνηση να μην σβήσουν τα ονόματα μέχρι νεωτέρας εντολής.
Αν λοιπόν συνέβη το δεύτερο τότε οφείλεται σε εξοργιστική αδιαφορία.
Κακά τα ψέματα, πρόκειται για μία ενέργεια που δείχνει ότι ξεκινάει πολύ άσχημα και η δημαρχία του Χάρη Δούκα.
Τελικά το πρόβλημα είναι με το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος καθώς ζει ως ελίτ και ως τέτοια, δεν έχει καμία σύνδεση με τα προβλήματα και κυρίως τις οδύνες των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία τα χρειάζονται μόνο για την ψήφο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...