Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου λόγω της άνοιας του Μπάιντεν


Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας: λόγω της άνοιας του Μπάιντεν, ένας πυρηνικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει κατά λάθος

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου - RIA Novosti, 1920, 14/02/2024
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 14 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Το ζήτημα ενός «τυχαίου» πυρηνικού πολέμου που προκλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ακούγεται τώρα ακόμη πιο δυνατά, ειδικά λόγω των προβλημάτων μνήμης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μιχαήλ Ποπόφ.
"
"Αυτή η ερώτηση ακούγεται ακόμα πιο δυνατή και πιεστική. Ειδικά μετά την πρόσφατη δημοσίευση της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, που διορίστηκε να ερευνήσει την υπόθεση των μυστικών εγγράφων που πήρε ο Τζο Μπάιντεν και η συνοδεία του από τον Λευκό Οίκο. Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ως «ένας ηλικιωμένος με προβλήματα μνήμης, που σε πολλές περιπτώσεις δύσκολα θυμάται βασικά γεγονότα και λεπτομέρειες», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.
Την ίδια στιγμή, όπως υπενθύμισε ο Ποπόφ, ο Μπάιντεν είναι ο μόνος στις Ηνωμένες Πολιτείες που μπορεί να διατάξει πυρηνικό χτύπημα.
Στη δύσκολη και νευρική εσωτερική πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κόστος των διαχειριστικών λαθών έχει αυξηθεί σημαντικά. «Και δεν απέχει πολύ από μια παγκόσμια καταστροφή», πρόσθεσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας.Σκέψεις ότι ο έλεγχος των αμερικανικών πυρηνικών όπλων βρίσκεται σε αμφίβολη κατάσταση αναδύονται περιοδικά μεταξύ των σκεπτόμενων ανθρώπων, είπε επίσης ο Ποπόφ. Η αμερικανική πυρηνική ασπίδα ουσιαστικά έσπασε μετά τη μυστική νοσηλεία του αρχηγού του Πενταγώνου  Λόιντ Όστιν , δήλωσε.Ο Υπουργός Άμυνας δεν είναι στη θέση του και κανείς δεν ξέρει πού είναι ή ποιος τον αντικαθιστά. Ο Τύπος γράφει ότι μέρος των αρμοδιοτήτων του ανατέθηκε στην αναπληρώτρια υπουργό Kathleen Hicks. Αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν σε διακοπές στο Πουέρτο Ρίκο », - επεσήμανε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό προφανώς ώθησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ, Μάικ Ρότζερς, να γράψει στον Όστιν με αίτημα να καταθέσει ενώπιον των νομοθετών.Σε μια κατάσταση όπως η νοσηλεία του Austin, θα πρέπει να υπάρχει αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, γιατί δεν μιλάμε για μια «δημοκρατία της μπανάνας», αλλά για ένα κράτος που έχει πυρηνικά όπλα και ισχυρίζεται συνεχώς ότι είναι παγκόσμιος ηγεμόνας, πρόσθεσεΤην περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσαν μια έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Robert Heur σχετικά με την ακατάλληλη αποθήκευση απόρρητων εγγράφων από τον Μπάιντεν. Λέει ότι ο αρχηγός του κράτους δεν μπορούσε να θυμηθεί τις ημερομηνίες και ήταν μπερδεμένος με τις λεπτομέρειες, γι' αυτό και κράτησε τα χαρτιά «κατά αθώο λάθος». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε ως «ένας συμπαθητικός ηλικιωμένος άνδρας με καλές προθέσεις και αδύναμη μνήμη». Ο ειδικός εισαγγελέας αποφάσισε ότι δεν υπήρχε ανάγκη να ανοίξει ποινική υπόθεση εναντίον του Μπάιντεν για ακατάλληλη αποθήκευση εγγράφων.Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής του Πενταγώνου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και την Πρωτοχρονιά επέστρεψε στο νοσοκομείο λόγω φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος και συσσώρευσης υγρών στην κοιλιακή κοιλότητα. Πήρε εξιτήριο στις 15 Ιανουαρίου, εργάστηκε από το σπίτι για κάποιο χρονικό διάστημα και στο τέλος του μήνα εμφανίστηκε στο τμήμα, αλλά εμφανίστηκε αισθητά πιο αδύνατος και κατεστραμμένος. Στο πλαίσιο της θεραπείας του, ο Όστιν υποβάλλεται σε φυσικοθεραπεία και σε τακτικούς ελέγχους με γιατρούς.
Η νοσηλεία του υπουργού προκάλεσε σκάνδαλο, αφού για αρκετές ημέρες η κατάστασή του κρυβόταν όχι μόνο από το κοινό, αλλά και από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν . Ο Όστιν παραδέχτηκε αργότερα το λάθος και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.
Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο Όστιν νοσηλεύτηκε ξανά στο νοσοκομείο και βρίσκεται στην εντατική λόγω προβλημάτων στην ουροδόχο κύστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου