Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Φώναζε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» μέχρι την τελευταία του πνοή!

 amerikanos stratiotikos-autopyrpolisi

 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
 Αμερικανός στρατιωτικός αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ


Ανατριχιαστική πράξη αυτοθυσίας και διαμαρτυρίας από τον 25χρονο Ααρον Μπουσνέλ, αξιωματικό της αεροπορίας των ΗΠΑ.

«Δεν θα συνεχίσω να είμαι συνένοχος στη γενοκτονία. Πρόκειται να προβώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας η οποία όμως, σε σύγκριση με όσα βιώνει ο κόσμος στην Παλαιστίνη στα χέρια των αποικιοκρατών, δεν είναι καθόλου ακραία. Αυτό αποφάσισε η δική μας άρχουσα τάξη ότι θα είναι το φυσιολογικό». Αυτά είπε ο αξιωματικός της αμερικανικής αεροπορίας Ααρον Μπουσνέλ. Κατόπιν, περιλούστηκε με εύφλεκτη ύλη και αυτοπυρπολήθηκε φωνάζοντας συνεχώς «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Ηταν Κυριακή, γύρω στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον. Το ανατριχιαστικό βίντεο με τον φλεγόμενο άντρα κατέγραψε κάμερα κινητού που είχε τοποθετήσει ο ίδιος και μεταδόθηκε ζωντανά από την πλατφόρμα Twitch. Νωρίτερα το πρωί, είχε κάνει μια σύντομη ανάρτηση στο Facebook όπου διαμαρτυρόταν για την αδικία και αναρωτιόταν τι θα έκανε αν η πατρίδα του διέπραττε γενοκτονία.

Λίγες ώρες αργότερα, ο νεαρός άντρας υπέκυψε στο νοσοκομείο από τα σοβαρότατα εγκαύματα που υπέστη. Στα 25 του χρόνια μόλις, ο λευκός χριστιανός Ααρον Μπουσνέλ έγινε ο πρώτος μάρτυρας υπέρ της ειρήνης στη Γάζα σε αμερικανικό έδαφος.

Σκόρπιες είναι, μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες που έχουμε γι’ αυτόν. Σύμφωνα με την αμερικανική αεροπορία, υπηρετούσε σε βάση του Σαν Αντόνιο του Τέξας ως μηχανολόγος στα συστήματα πληροφορικής. Οπως ανέφερε στο προφίλ του στο LinkedIn, παρακουλουθούσε μεταπτυχιακό πάνω στην πληροφορική και σχεδίαζε να φύγει από τις ένοπλες δυνάμεις. Ο Ααρον Μπουσνέλ κατάγεται από τη Μασαχουσέτη κι έχει έναν αδελφό. Ο πατέρας του είναι ξυλουργός και η μητέρα του εργάζεται σε έναν εκδοτικό οίκο όπου είχε εργαστεί και ο ίδιος για ένα διάστημα.

Λόγω της θέσης του στην αεροπορία, ίσως να μη μάθουμε ποτέ πώς ακριβώς και γιατί έφτασε στην πράξη αυτοθυσίας της Κυριακής. Μια πράξη με την οποία υποθέτουμε ότι σκόπευε να ταρακουνήσει και να ντροπιάσει την αμερικανική κυβέρνηση για τη στήριξή της απέναντι στο διαρκές έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα. Θα καταφέρει, άραγε, η θυσία του να αλλάξει κάτι, έστω και λίγο; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου