ι τον ουκρανικό Στόλο F-16 από Τον Ιούνιο τα F-16 στην Ουκρανία- Γιατί δεν θα αποτελέσουν "Game changer" στον πόλεμο;τα Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM2 εξοπλίζονται πλέον με δύο πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς R-77−1 και δύο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς R-37M, και αυτό ανησύχησε τους Στρατηγούς του ΝΑΤΟ”.
Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος αμυντικός ειδικός Κανσταντίν Ολσάνσκυ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτού του τύπου τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν ειδική αποστολή μάχης για την καταστροφή μη επανδρωμένων σκαφών (θαλάσσιων drones) των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.
Η δυσκολία στην καταστροφή τέτοιων στόχων έγκειται στην ικανότητα ελιγμών τους, ενώ ο πιλότος έχει μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να στοχεύσει κατά την κατάδυση του αεροσκάφους το
Ολόκληρο ρωσικό οπλοστάσιο κατά των ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών που θα παραληφθούν τον Ιούνιο του 2024
Όπως σημειώνει ο αναλυτής αεροπορίας Ασίς Ντάνγαλ στους The Eurasian Times, "αυτή ήταν η πρώτη φορά που εντοπίστηκε ένα ρωσικό μαχητικό Su-30SM2 με τέτοιους πυραύλους, οι οποίοι έχουν βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων και έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας".Προηγουμένως είχε αναφερθεί ότι μόνο τα αεροσκάφη Su-57, Su-35 και MiG-31 είναι συμβατά με τους τρομερούς πυραύλους R-37M.
Ο R-77−1, είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς, που βρίσκεται σε υπηρεσία στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία από το 1994.Αρχικά αναπτύχθηκε για τα μαχητικά MiG-29, με τον αρχικό πύραυλο R-77, ενώ οι παραλλαγές του πυραύλου τοποθετήθηκαν σε διάφορα μαχητικά αεροσκάφη της ρωσικής επιχειρησιακής-τακτικής αεροπορίας.
“ Ο πύραυλος R-37M όμως, έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα πιο τρομερά όπλα στον ουκρανικό πόλεμο.
Τα MiG-31 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν ήδη καταρρίψει με επιτυχία πολλά ουκρανικά αεροσκάφη χρησιμοποιώντας τον πύραυλο R-37M.Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2023, ουκρανικό μαχητικό MiG-29 καταρρίφθηκε από αυτόν ακριβώς τον πύραυλο.
Η απειλή των ρωσικών πυραύλων ανάγκασε τους Ουκρανούς πιλότους να αναπτύξουν ειδικές τακτικές για να τους αποφύγουν.
Πολλοί από αυτού άρχισαν να αλλάζουν διαδρομές πτήσης, προσπαθώντας να αποφύγουν πιθανά χτυπήματα, ενώ πολλοί Ουκρανοί πιλότοι αρνήθηκαν να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές", τονίζει ο ειδικός των Eurasian Times.
Τι ετοιμάζει η Μόσχα στα ουκρανικά F-16
Ο πύραυλος R-37M αυξάνει την υπεροχή του μαχητικού αεροσκάφους Su-30SM2 στον αέρα και εξασφαλίζει την εκτέλεση αποστολών πολλαπλών ρόλωνΤο μαχητικό μπορεί να χρησιμοποιήσει το εκτεταμένο βεληνεκές και την υψηλή ταχύτητα του πυραύλου P-37M για να εμπλακεί αποτελεσματικά σε μακρινούς στόχους.
Αυτό επιτρέπει την υπεροχή του στον αέρα. Ειδικά εν αναμονή της αναμενόμενης παραλαβής από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις των υποσχόμενων αμερικανικών μαχητικών F-16..
Τι περιμένει να παραλάβει ο Ζελένσκυ για την Πολεμική του Αεροπορία
Η Ουκρανία αναμένει αεροσκάφη F-16 από Ολλανδία Δανία ΗΠΑ και Βέλγιο, ενώ συνολικά 30 F-16 αναμένεται να παραδώσει το Βέλγιο στο Κίεβο μέχρι το 2028, τόνισε ο Β. Ζελένσκυ.
Σχέδιο της Μόσχας για την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία
Το μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με την εμφάνιση του Su-30SM2 με πυραύλους R-37M είναι ένα σαφές μήνυμα προς το ΝΑΤΟ: “ η ρωσική αεροπορία είναι έτοιμη για πιθανές συγκρούσεις με δυτικά αεροσκάφη και θα τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά”.Ο πύραυλος R-37M είναι μοναδικός στο είδος του, και παρόμοιοι είναι οι αμερικανικοί πύραυλοι AIM-47 Falcon (GAR-9) και AAM-N-10 Eagle.
Ωστόσο, αυτοί οι αμερικανικοί πύραυλοι με βεληνεκές έως και 200 km δεν έγιναν ποτέ δεκτοί σε τυπική υπηρεσία από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Η επιβεβαιωμένη εμβέλειά του δεν ξεπερνά τα 180 km (δηλαδή περίπου το μισό από αυτό του R-37M). Επιπλέον, ο AIM-54 Phoenix αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά χρησιμοποιήθηκε μόνο λίγες φορές κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ.
Επιπλέον, αυτό που είναι σημαντικό στον ρωσικό πύραυλο, είναι το ενσωματωμένο σύστημα ραδιοελέγχου του R-37M, το οποίο εξαλείφει την ανάγκη για συνεχή διόρθωση του ραντάρ του αεροσκάφους Su-30SM2 μετά την εκτόξευση του.
Τέτοια καθήκοντα μεταφέρθηκαν απρόσκοπτα στο εκσυγχρονισμένο ρωσικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου A-50U.Ο πύραυλος χρησιμοποιεί ένα αδρανειακό σύστημα καθοδήγησης με διόρθωση πορείας.Τα ουκρανικά μαχητικά F-16 θα είναι οπλισμένα με πυραύλους AIM-120 AMRAAM.
"Οι Ουκρανοί ελπίζουν ότι αυτοί οι πύραυλοι θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τη ρωσική αεροπορία,αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-30SM2 και άλλα αεροσκάφη θα μπορούν να εκτοξεύουν ανώδυνα πυραύλους κατά των ουκρανικών F-16 χωρίς να φοβούνται ότι θα καταρριφθούν.
Επιπλέον, η χρήση των ρωσικών μαχητικών Su-30 και Su-35 οπλισμένων με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία και στην Ναυτική Αεροπορία επεκτείνει την ικανότητα αναχαίτισης εναέριων στόχων", τονίζει ο Ρώσος ειδικός.
Αυτό θα αυξήσει σύμφωνα με την Μόσχα, την ικανότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων να αναχαιτίζουν και να καταρρίπτουν ουκρανικούς πυραύλους Κρουζ Storm Shadow και SCALP-EGhttps://www.pentapostagma.gr/
300 χλμ.(Bίντεο)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου