Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ψήφος αποδοκιμασίας των πολιτικών ελίτ της Ευρώπης

 Ευρωεκλογές

 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
 Πώς ψήφισαν οι νέοι της Ευρώπης στις Ευρωεκλογές ● Πέντε χρόνια μετά τις κάλπες του 2019, το τότε πράσινο νεανικό κύμα αρχίζει να μαυρίζει


Γαλλία: Ενας στους 3 νέους ψήφισε Ακροδεξιά ● Μετεκλογική σημαντική ενίσχυση της Αριστεράς δείχνουν τελευταίες δημοσκοπήσεις ● Μεγάλη πτώση της Ν.Δ., συγκρατεί δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη άνοδος Πλεύσης Ελευθερίας και Ελληνικής Λύσης ● Πρώτη επιλογή της νεολαίας στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD ● Συνολικά, πάντως, οι νέοι της Ευρώπης «ψήφισαν» αποχή περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στρώμα (πάνω από 70% στην Ελλάδα)

«Οι παππούδες τους εγκαινίασαν τη σεξουαλική επανάσταση. Η σημερινή νεολαία θέλει να γυρίσει το ρολόι πίσω στο 1950», έγραψε πριν από λίγες μέρες το Politico στην εισαγωγή ενός άρθρου του με τον ακόμα πιο προκλητικό και ανησυχητικό τίτλο: «Η νέα γενιά του “έξω οι ξένοι”. Γιατί οι νέοι ψηφίζουν Ακροδεξιά».

Αυτό που συνέβη στις 9 Ιουνίου στην Ευρώπη για όποιον διάβαζε τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η επονομαζόμενη –ελαφρώς υποτιμητικά από τους μεγαλύτερους– γενιά του TikTok, η Gen-Z και οι Millennials αλλά και όσοι αποκαλούνταν γενιά Γκρέτα (από την πράσινη ακτιβίστρια Τούνμπεργκ) πριν από 2-3 χρόνια στράφηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην Ακροδεξιά. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό των νέων που ψήφισαν ακροδεξιά και εθνικιστικά κόμματα υπερβαίνει το συγκεντρωτικό ποσοστό αυτών των μετα-φασιστικών σχηματισμών στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θα συνεχίσουμε τα χτυπήματα» λέει το Ισραήλ – Φόβοι για την απάντηση της Χεζμπολάχ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά την δολοφονία του Ιμπαχίμ Ακίλ και 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από χτύπημα του Ισρ...