Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Tα Τίρανα επιμένουν στην πρόκληση: Ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας Παρών στην ακρόαση ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Newsroom — HuffPost Grecce 05/07/2024 13:29 EEST

 


22 Δεκεμβρίου 2022, Αλβανία: Ο Φρέντι Μπελέρης κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ελληνική μειονότητα της Χειμάρρας.
22 Δεκεμβρίου 2022, Αλβανία: Ο Φρέντι Μπελέρης κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ελληνική μειονότητα της Χειμάρρας.
VIA ASSOCIATED PRESS

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα, όπως αναμενόταν, αποφάσισε το μεσημέρι της Παρασκευής (5/7) την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Η απόφαση ελήφθη βάσει του νόμου για την απεγκληματοποίηση των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.Όπως είναι γνωστό ο Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε τελεσίδικα την προηγούμενη Παρασκευή με δύο χρόνια φυλάκιση από το Εφετείο του Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος για εκλογική διαφθορά.

Ο Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Στη σημερινή ακρόαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης, οποίος έκρινε τη συνεδρίαση συνέχεια των όλων σκευωριών εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...