Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Κατέβηκαν επιβάτες από συρμό λόγω φωτιάς

 

Κατέβηκαν επιβάτες από συρμό λόγω φωτιάς

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα, από φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στις γραμμές του σταθμού του ηλεκτρικού, Νερατζιώτισσα

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά έφτασε κοντά σε συρμό που ήταν στο σημείο και ο οποίος ήταν σταματημένος σε φανάρι. Άμεσα, οι επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας της πόρτας και –με τη συνδρομή του οδηγού– κατέβηκαν από τον συρμό και περπάτησαν στις γραμμές του τρένου, προκειμένου να απομακρυνθούν από τη φωτιά. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο δεν φαίνεται να είχε κάποια βλάβη που να προκάλεσε τη φωτιά. 

Εξαιτίας της φωτιάς, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής 1 και σταμάτησε προσωρινά η κυκλοφορία σε τμήμα της Γραμμής 1. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας έγινε περίπου στις 6 το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το τι προκάλεσε την εκδήλωση φωτιάς.

Για το συμβάν, η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με το περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς πλησίον της τροχιάς στη Γραμμή 1 του Μετρό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι:

»Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου. Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

»Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ. Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Αναβλήθηκε η συναυλία

  Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Αναβλήθηκε η συναυλία Ανησυχία για τη  Μαρινέλλα  που κατέρρευσε στη σκηνή στο  Ηρώδειο  κα...