Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης ανέρχεται στις 4 μονάδες.

Στην ερώτηση ποιος από τους δύο υποψηφίους έχει καλύτερη προσέγγιση στο θέμα της οικονομίας, της ανεργίας και της απασχόλησης, το 43% των ψηφοφόρων επέλεξε τον Τραμπ και το 41% τη Χάρις. Στη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Αύγουστο ο Τραμπ προηγείτο με τρεις μονάδες σε αυτό το θέμα και στα τέλη Ιουλίου, λίγες ημέρες αφού η Χάρις ξεκίνησε την εκστρατεία της, το προβάδισμά του άγγιζε τις 11 μονάδες.

Μολονότι οι πανεθνικές δημοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Reuters/Ipsos, δίνουν σημαντικές ενδείξεις για τις απόψεις του εκλογικού σώματος, ο νικητής των εκλογών καθορίζεται από τα αποτελέσματα κάθε Πολιτείας ξεχωριστά. Επτά αμφίρροπες Πολιτείες είναι πιθανόν να κρίνουν το αποτέλεσμα σε αυτές τις εκλογές.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έγινε διαδικτυακά, σε δείγμα 1.029 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 871 ήταν εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Από αυτούς, οι 785 είπαν ότι είναι πολύ πιθανόν να ψηφίσουν στις εκλογές. Μεταξύ αυτών των πιθανών ψηφοφόρων, η Χάρις προηγείται με 50% έναντι 44%, ποσοστό παρόμοιο με το προβάδισμα που έχει αν ληφθούν υπόψη όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Δημοσκόπηση του CNN δίνει 48% στην Χάρις έναντι 47% του Τραμπ

Εξαιρετικά αμφίρροπη προβλέπεται η εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου μεταξύ της Δημοκρατικής Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνει το αποτέλεσμα δημοσκόπησης των CNN/SSRS που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 19-22 Σεπτεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις συγκεντρώνει 48% στην πρόθεση ψήφου έναντι 47% του Ντόναλντ Τραμπ, έξι εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.074 ψηφοφόροι και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±3%.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ