Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»




 Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί...

ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τράβηξε μία νέα «κόκκινη γραμμή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, ανακοινώνοντας πως η Μόσχα θα μελετήσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων εάν επιτραπεί στον ουκρανικό στρατό να πλήττει στόχους βαθιά εντός της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.


Τα Νέα Όρια του Πούτιν

Μετά την παραπάνω ανακοίνωση της Ρωσίας, πολλοί Δυτικοί ειδικοί και μη ξεκίνησαν να αμφισβητούν εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τηρήσει τις προειδοποιήσεις του ή απλά «μπλοφάρει».

Καταλαβαίνετε πως το εν λόγω ερώτημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και μπορεί να κρίνει την έκβαση του εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Εάν ο Πούτιν δεν ακολουθήσει αυτήν την κόκκινη γραμμή, τότε η Δύση είναι σχεδόν έτοιμη να αυξήσει την στρατιωτική της υποστήριξης προς το Κίεβο παρά την ρητορική της ΜόσχαςΕάν όμως το τελεσίγραφο του Πούτιν αντιπροσωπεύει τις πραγματικές σκέψεις του Ρώσου ηγέτη, τότε το δυτικό πράσινο φως για την χρήση όπλων εντός της ρωσικής επικράτειας θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου ΠολέμουΕμείς να σας υπενθυμίσουμε πως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν χαλάρωσε τα όρια του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Μόσχας πρόσθεσε κάποια σενάρια στην λίστα των περιπτώσεων όπου η χώρα του μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα μπορεί πλέον να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση ως απάντηση σε μεγάλο εισερχόμενο πλήγμα με αεροσκάφη, πυραύλους ή drones έναντι της επικράτειάς της. Επίσης, στόχος της ρωσικής επίθεσης θα μπορούσε να γίνει και οποιαδήποτε μεγάλη πυρηνική δύναμη υποστήριζε την προσπάθεια του επιτιθέμενου (κατά της Ρωσίας).

Στην περίπτωση της Ουκρανίας εφαρμόζουν και οι δύο νέες περιπτώσεις που ανέφερε ο πρόεδρος Πούτιν. Αν δηλαδή το Κίεβο χτυπούσε στόχους βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας με δυτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS, η Ρωσία θεωρητικά θα απαντούσε με πυρηνική επίθεση τόσο κατά της Ουκρανίας όσο και κατά των ΗΠΑ επειδή συνέδραμε στην επιχείρηση αυτήν.Προηγμένοι πύραυλοι όπως οι αμερικανικοί ATACMS ή οι βρετανικοί Storm Shadow χρειάζονται δορυφορική διασύνδεση για να πλήξουν με επιτυχία τους στόχους τους. Εξαιτίας αυτού, η Ρωσία θα θεωρήσει «συνένοχες» τις κατασκευάστριες χώρες στο ενδεχόμενο χρήσης αυτών των όπλων βαθιά εντός του εδάφους της.«Το μήνυμα του Πούτιν ήταν ξεκάθαρο: Μην κάνετε κανένα λάθος, γιατί μπορείτε να ξεκινήσετε πυρηνικό πόλεμο» είπε ένας πρώην Ρώσος διπλωμάτης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...