Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ» ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ 11,5%
19:55
18/09/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Η μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δείχνει το σκληρό του πρόσωπο καθώς μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων το συντηρητικό Χριστιανοδημοκρατικό της κόμμα υπέστη σφοδρή ήττα με το CDU να καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά του μετά την ενοποίηση. 
Τώρα στις τοπικές εκλογές για το Βερολίνο ο γερμανικός λαός δείχνει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι αυτός κάνει «κουμάντο» και δεν θέλει να νιώθει ξένος μέσα στην ίδια του την πατρίδα καθώς ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων έχει ανέβει απειλητικά στην γερμανική πρωτεύουσα.
Το καθαρά δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται να λαμβάνει 11,5% σύμφωνα με τα exit polls και κατορθώνει να εξασφαλίσει εκπροσώπηση στο δέκατο από τα 16 τοπικά Κοινοβούλια της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Τα exit polls μετά τη λήξη της ψηφοφορίας δίνουν στους Χριστιανοδημοκράτες 18%, από 23,3% στις προηγούμενες εκλογές του 2011, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 23%. Οι Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται πλέον στη διάσπαση της μεγάλης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες στην τοπική κυβέρνηση της γερμανικής πρωτεύουσας.
Το εκλογικό πλήγμα της Άνγκελα Μέρκελ είναι το δεύτερο σε δύο εβδομάδες, έπειτα από την αποτυχία της στο ανατολικό κρατίδιο Μακλεμβούργου- Πομερανίας. Οι απανωτές αποτυχίες έχουν εγείρει αμφιβολίες για το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ, όμως το κόμμα της έχει λιγοστές εναλλακτικές λύσεις για ηγέτη, συνεπώς η υποψηφιότητά της θεωρείται πάλι δεδομένη.
CspfcH7WcAAIP-N

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Πύργο

  Newsroom   Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 15:35 Περισσότερα σε λίγο. Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο  YouTube SPONSORED