Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΤΟΜΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

gul-davutogluΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η μανία καταδίωξης του Ερντογάν φαίνεται πως δεν έχει όρια και αυτό δείχνει και την μεγάλη του ανασφάλεια για το δικό του μέλλον.
Όπως αναφέρεται, οι εκκαθαρίσεις από τους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε όλη την Τουρκία, αυτή την φορά όπως φαίνεται φτάνουν σε πολύ υψηλά πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Συγκεκριμένα οι δυο πρώην στενότατοι συνεργάτες του Ερντογάν, ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορούνται για συμμετοχή τους στο αποτυχών πραξικόπημα και για διασυνδέσεις τους με το Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο «λαγός» που ανάδειξε το θέμα της ενοχής αυτών των δυο προσώπων, είναι ο ναύαρχος Özden Örnek, αρχηγός του τουρκικού στόλου, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ανέφερε ότι οι Γκιούλ και Νταβούτογλου θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για συμμέτοχη τους στο πραξικόπημα ανατροπής του Ερντογάν.
Στην πολύ πιθανή περίπτωση που ασκηθούν διώξεις κατά των δυο αυτών προσώπων, το σίγουρο είναι πως θα ξεσηκωθεί νέος πολιτικός σάλος στην Τουρκία και το γεγονός θα αποτελέσει άλλο ένα στοιχείο αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής προς δόξα φυσικά του μεγάλου σουλτάνου.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

NewsIT Ελλαδα 17:27 11/10/2024 Ετοίμαζαν χτυπήματα στην Αθήνα; Από κόσκινο το Tocarev, οι πυροκροτητές και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν σε ΙΧ στην Σωκράτους

  Menu Δημητρης Πωποτας, Αρια Καλυβα Τι κρύβεται πίσω από την περίεργη υπόθεση του 39χρονου σεσημασμένου Αλβανού  κακοποιού , την πλαστική ε...