Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

«Έτοιμη και για πυρηνικό πόλεμο η Β. Κορέα» διαμήνυσε ο ηγέτης της

kim-gioung.jpg

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν O Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ-ουν. | REUTERS / KCNA
Έτοιμη «για κάθε πόλεμο, έναν πόλεμο με συμβατικές δυνάμεις ή έναν πυρηνικό πόλεμο» είναι η Βόρεια Κορέα, διαμήνυσε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν.
Η Πιονγκγιάνγκ δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα «λυσσασμένα σκυλιά, που γαυγίζουν ανοιχτά ότι θα οδηγήσουν (το καθεστώς) σε κατάρρευση, εισάγοντας "αλλαγές" στο σοσιαλιστικό σύστημα, το οποίο ο λαός μας θεωρεί πιο ακριβό και από την ίδια του τη ζωή», είπε αναφερόμενος σε δήλωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την πιθανή κατάρρευση του καθεστώτος του.
Ο Κιμ Γιονγκ-ουν έκανε επίσημα αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής και αεροπορικής άσκησης, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο της χώρας. χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.
Στις 22 Ιανουαρίου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στην πιθανότητα κατάρρευσης του καθεστώτος της Βόρεια Κορέας λέγοντας πως είναι «η πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, στην οποία έχουν επιβληθεί οι περισσότερες κυρώσεις», αλλά τελικά το Ίντερνετ «θα διεισδύσει στη χώρα αυτή» και «θα δούμε αυτού του είδους το καθεστώς να καταρρέει», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η αντίδραση της πλευράς Κασσελάκη για το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» και μια πρώτη απάντηση UPD

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 08.10.24 14:01 efsyn.gr Και εξώδικο Κασσελάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ • Μία ...