Του Βασίλη Καπούλα
Προς ολική ανατίναξη της Μέσης Ανατολής: Πριν λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ.Τσαβούσογλου, είπε ότι ξεκινάει η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία κατά των Κούρδων. Για το λόγο αυτό αποστέλλεται και δεύτερη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, 43 ΤΟΜΑ,  Α/Κ T-155 firtina ενώ θα δείτε σε βίντεο  το drone Bayraktar ΤΒ2  σε επιχειρήσεις στη Β.Συρία.
Επόμενος στόχος της Τουρκίας είναι η al-Bab και μετά Ράκκα και…Μοσούλη. Διαίρεση της Συρίας και σουνιτικό κράτος ελεγχόμενο από την Άγκυρα είναι η επιδίωξη του Ρ.Τ.Ερντογάν.


Η Τουρκία θα τα δώσει όλα για να αποτρέψει τον δεύτερο διάδρομο που προσπαθεί να σχηματίσουν οι Κούρδοι του YPG και περιλαμβάνει τις περιοχές- διαδρόμους Sulaymaniyah- Kirkuk-Raqqa-Haseke-Qamishli-Kobani-Manbij ενώ τουρκικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως στόχος αποτελούν οι «τρομοκράτες» και στην περιοχή Sinjar.
Μια τουρκική επιχείρηση θα έχει ως στόχο την καταστροφή 4 στρατοπέδων εκπαίδευσης του PYD στην περιοχή Sinjar.
Η επιχείρηση στην Μοσούλη θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάληψη του  Tal Afar όπου έχουν καταφύγει 300.000 τουρκμένοι.
Μάλιστα λένε πως ο ίδιος ο Μπαρζανί ζήτησε την βοήθεια της Άγκυρας και την ανάπτυξη ενός τουρκικού τάγματος στην βάση Μπασίγκα στη Μοσούλη σε πρώτη φάση.
Σήμερα τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο YPG στην Afrin με την δικαιολογία ότι οι Κούρδοι επιτέθηκαν πρώτοι στο Hatay.
Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε πως συζήτησε με τις ΗΠΑ την υπόθεση κατάληψης της Ράκκα.
«Το ISIS αναγκάστηκε να εκκενώσει την  Jarabulus και κατευθύνεται σε al-Bab. Φυσικά το πιο κρίσιμο αρχηγείο του ISIS είναι στη Ράκκα. Ο Μ.Ομπάμα θέλει να εργαστούμε μαζί για όσο αφορά τη Ράκκα. Εμείς είπαμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πλευρά μας» δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ότι οι επιχειρήσεις σε Μοσούλη και Ράκκα θα ακολουθήσουν της al-Bab!

Και ο Μ.Τσαβούσογλου είπε ότι τα σχέδια για Μοσούλη και Ράκκα πρέπει να εφαρμοστούν για να σωθούν Συρία και Ιράκ ενώ για τον Μ.Ασαντ είπε πως οι ομάδες της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να συνεχίζουν να τον στηρίζουν.
«Η αποδοχή του Άσαντ σημαίνει την συνέχιση της σύγκρουσης και του χάος. Γι αυτό δεν πρέπει να παραμείνουμε κολλημένοι σε ένα πρόσωπο αλλά να συζητήσουμε το μέλλον της Συρίας. Το όραμα που περιγράφει η αντιπολίτευση μας καλύπτει απόλυτα» τόνισε.
«Το σχέδιο είναι ρεαλιστικό αλλά και οι χώρες που υποστηρίζουν τον Άσαντ πρέπει να το δουν».
Δείτε βίντεο με το τουρκικό drone Bayraktar ΤΒ2 να καθοδηγεί τα τουρκικά μαχητικά ώστε να καταστραφούν στόχοι του ISIS στη Β.Συρία.