Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ «ΔΙΑΔΡΟΜΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ
Χιλιάδες πρόσφυγες εγκαταλείπουν την Μοσούλη και ανάμεσά τους και οι ισλαμιστές του ISIS για... Συρία!
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Βρήκαν τον τρόπο οι Αμερικανοί για να στείλουν στην Συρία τους 9.000-10.000 μαχητές του ISIS «καμουφλαρισμένους» ως πρόφυγες ανάμεσα σε όντως αληθινούς πρόσφυγες θύματα αμερικανικών βομαρδισμώς που ως δια «μαγείας» δεν χαρακτηρίζονται «εγκλήματα πολέμου».

Τελικά οι χαρακτηρισμοί μπαίνουν ανάλογα με το... διαβατήριο. Οι Αμερικανοί πάντως βρήκαν τρόπο για να πετύχουν το σχεδιασμό σους καθώς μετά την χθεσινη προειδοποίηση από τον Σ.Λαβρόφ για βομβαρδισμό της περιοχής της Μοσούλη και ιδιαίτερα στις φάλαγγες των ισλαμιστών που θα επιχειρούσαν την κατευθυνόμενη μεγάλη «έξοδο» επιλέχθηκε ο πιο απλός τρόπος για να γίνει αυτό (και ταυτόχρονα ο πιο μακιαβελικός).

Όπως περνούν στην Ευρώπη χιλιάδες ισλαμιστές μέσω των προσφυγικών ροών έτσι και εδώ ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πόλη και προκαλούν την τύχη τους στην αχανή καυτή ιρακινή έρημο, βρίσκονται εκατοντάδες μαχητών του ISIS και αυτοί ως πρόσφυγες.

Μέσα στους χιλιάδες των σουνιτών (έχει σημασία αυτό) αμάχων είναι πολύ δύσκολο πολιτικά για την Ρωσία να επιχειρήσει έναν βομβαρδισμό για να εξοντώσει τυχόν ισλαμιστές. Είναι αδύνατο.

Η οργάνωση Save the Children ανακοίνωσε σήμερα ότι 5.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στον καταυλισμό αλ Χολ στη βορειοανατολική Συρία από την περιοχή της Μοσούλης τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ 1.000 ακόμη περιμένουν στα σύνορα για να περάσουν!

Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι ο καταυλισμός δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να υποδεχθεί τους πρόσφυγες, τονίζοντας ότι «είναι γεμάτος με σκουπίδια και περιττώματα, με επικείμενο τον κίνδυνο να ξεσπάσουν επιδημίες».

Σύμφωνα με την οργάνωση, υπάρχουν μόνο 16 τουαλέτες τις οποίες μοιράζονται περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων έχουν πρόσβαση μόνο σε βρώμικο νερό.

Ο Ταρίκ Καντίρ επικεφαλής της Save the Children για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Μοσούλη επεσήμανε ότι «οι συνθήκες εκεί είναι μεταξύ των χειρότερων που έχω δει, και αναμένουμε χιλιάδες ακόμη ανθρώπους σύντομα».

Από την πλευρά του ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι 100.000 με 400.000 άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από τη Μοσούλη και να κατευθυνθούν προς τη Συρία για να γλιτώσουν από τις μάχες κια μαζί τους φυσικά θα προφύγουν και οι υπεύθυνοι για τον πόνο τους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κερέμ Κινίκ επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου είπε στο AP ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού που συμμετέχουν στην επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης δεν έχουν σκεφτεί επαρκώς «την ανθρωπιστική πλευρά» της επιχείρησης στη Μοσούλη.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι με περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους να είναι εκτοπισμένοι στο Ιράκ, οι αρχές θα δυσκολευτούν να αντιμετωπισουν τη μαζική έξοδο από τη Μοσούλη.

Ο Κινίκ επεσήμανε πάντως ότι ο οργανισμός του συνεργάζεται με αξιωματούχους στο βόρειο Ιράκ και με την ιρακινή Ερυθρά Ημισέληνο για να βοηθήσουν στις ανθρωπιστικές προσπάθειες εκεί.

Διεθνείς οργανώσεις αρωγής κατασκευάζουν στο βόρειο Ιράκ νέους καταυλισμούς για να υποδεχθούν έως και 20.000 οικογένειες, οι οποίες ενδέχεται να είναι έτοιμες μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του οι περισσότεροι πρόσφυγες θα παραμείνουν στο Ιράκ, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι προετοιμασμένη για την εισροή προσφύγων.

Στο μεταξύ η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη Μοσούλη δεν είναι τόσο μεγάλος προς το παρόν, καθώς οι εχθροπραξίες δεν έχουν φτάσει «στην καρδιά της πόλης».

«Οι δυνάμεις δεν έχουν φτάσει στην καρδιά της Μοσούλης. Μέχρι στιγμής οι επιχειρήσεις διεξάγονται σε διάφορες μικρές περιοχές γύρω από τη Μοσούλη, στα περίχωρα της πόλης», δήλωσε η Ζάρα Ζαουκάρι.

Μέσω λοιπόν της ανθρωπιστικής καταστροφής για την οποία φυσικά με «μαγικό» τρόπο οι ΗΠΑ δεν θα κατηγορηθούν, θα μπορέσουν να περάσουν στην Συρία όλοι οι μαχητές του ISIS εκτός από κάποιους αναλώσιμους που θα σκοτωθούν μέσα στην Μοσούλη πηγη pro news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...