Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πολιτικό θέμα μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ

Πολιτικό θέμα μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ

kke-perissos-.jpg

«Να το ερευνήσει άμεσα η κυβέρνηση» | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Την αντίδραση της κυβέρνησης καθώς και πολιτικών κομμάτων προκάλεσαν οι καταγγελίες στις οποίες προέβη το ΚΚΕ, το οποίο έκανε λόγο για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Ν.Δ. 
«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Και συμπλήρωνε τα παρακάτω: 
Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων... Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τις καταγγελίες του ΚΚΕ ως «εξαιρετικά σοβαρές». Με σχετική ανακοίνωσή του, δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες, προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα. 
Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Με αφορμή τις καταγγελίες, κόμματα που εμπλέκονται στις καταγγελίες του ΚΚΕ, τοποθετήθηκαν για την υπόθεση:

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρές καταγγελίες

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της ζητάει από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τη διερεύνηση των σοβαρών αυτών καταγγελιών για να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Πλήρη διαλεύκανση θέλει η Ν.Δ.

Αντίστοιχα η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για σοβαρή καταγγελία και ζητάει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Αναλυτικά:
Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη.
Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση

Ποτάμι: Ανάγκη να δοθούν απαντήσεις 

Από το ΚΚΕ υπήρξε ενημέρωση στο Ποτάμι για περίεργες συνακροάσεις τις τελευταίες μέρες με τα τηλεφωνικά κέντρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του Ποταμιού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις. Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου ο Κυρ. Μητσοτάκης-Στα Βριλήσσια το απόγευμα

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, 19:23:34 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο (Σάββατο) στις 9:00 θα παραχωρή...