Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝ Συντάκτης: efsyn.gr

Συλλογή υπογραφών για να κατέβουν φωτογραφίες των γυναικών που διαπομπεύθηκαν

skai_aids_fotografies.jpg

Ρεπορτάζ σε δελτίο των 8 τον Απρίλιο του 2012
Σε ψήφισμα της ιστοσελίδας Αvaaz καλούνται οι πολίτες να υπογράψουν για να κατέβουν οι φωτογραφίες των οροθετικών, που διαπομπεύτηκαν το 2012, «γιατί παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν υπηρετούν τη δημόσια υγεία ούτε τις προσπάθειες για πρόληψη, έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία».
Στο κείμενο του ψηφίσματος τονίζεται ότι η παραμονή των φωτογραφιών «στο διαδίκτυο εκθέτει τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, συνθλίβει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μεταφέρει μια παραπλανητική εικόνα για τους ανθρώπους που πάσχουν από HIV/AIDS».
Θυμίζουμε ότι η βάναυση θεσμική κακοποίηση των τοξικοεξαρτημένων γυναικών αναβιώνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου 11 από αυτές -τρεις δεν βρίσκονται στη ζωή πλέον- κατηγορούνται για πλημμεληματικές κατηγορίες.
Στην τελευταία συνεδρίαση της δίκης οι μάρτυρες υπεράσπισης ανέδειξαν στις καταθέσεις τους  την αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε πίσω από τα στημένα ρεπορτάζ, πίσω από τις δηλώσεις και τις πράξεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάση Παπαδημητρίου.

Νεκρή εργαζόμενη από την έκρηξη στα Everest UPD

ekrixi-everest2-630.jpg

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επί το έργον | ΕUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τραγικό θάνατο βρήκε εργαζόμενη στα Everest το κέντρο της Αθήνας (διασταύρωση Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου) από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 09:25 το πρωί στο κατάστημα.
Η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε στο υπόγειο, στο χώρο του λογιστηρίου, δίπλα στην κουζίνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δυστύχημα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.
ΕUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Προτού φτάσουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν και μετέφεραν άμεσα σε νοσοκομεία πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ένας παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και τέσσερις νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.
Η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται εκτός κινδύνου.
Ήταν τόσο δυνατή η έκρηξη που προκάλεσε ζημιές σε παρακείμενα μαγαζιά και σπίτια, καθώς και σε σταθμευμένα ΙΧ και μοτοσικλέτες.

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ

tsipras-merkel-tilefoniki.jpg

Η Τουρκία στο επίκεντρο | (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Συζήτηση μέσω τηλεφώνου είχαν το πρωί της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανία καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν με την Τουρκία να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.
Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ μίλησαν για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Κυπριακό, της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό αλλά και της κλιμακούμενης επιθετικής ρητορικής εκ μέρους της γείτονος.
Συμφώνησαν, εξάλλου,  να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θα συνεχίσουμε τα χτυπήματα» λέει το Ισραήλ – Φόβοι για την απάντηση της Χεζμπολάχ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά την δολοφονία του Ιμπαχίμ Ακίλ και 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από χτύπημα του Ισρ...