Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο Σόιμπλε επαναφέρει το Grexit

Ο Σόιμπλε επαναφέρει το Grexit

soimple.jpg

AP Photo/Michael Sohn
Το παν είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και όχι ελάφρυνση χρέους, για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με τις νέες του δηλώσεις ξαναβάζει στο τραπέζι το Grexit.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι το χρέος είναι βιώσιμο, καθώς τα επιτόκια και τα τοκοχρεολύσια ελάχιστα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της χώρας μας.
Σε σημερινή συνέντευξη του ενόψει του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας και για να αξιολογήσουν την πρόοδο της Αθήνας στις μεταρρυθμίσεις που της ζητούνται στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, ο Σόιμπλε δήλωσε το εξής:
Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό—ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους.
Σε ερώτηση εάν είναι καιρός να ειπωθεί στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο ίδιος απάντησε: «Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία οδεύει σε εκλογές το 2017 και οι συντηρητικοί ετοιμάζονται για μια εκστρατεία μέσα σε ένα όλο και πιο πολωμένο πολιτικό σκηνικό, με το ακροδεξιό αντιμεταναστευτικό AfD να βρίσκεται κοντά, κατά τις δημοσκοπήσεις, στην είσοδό του στην Βουλή για πρώτη φορά. Το κόμμα τάσσεται εναντίον της σημερινής πολιτικής να υποστηρίζονται με δανεισμό κράτη μέλη, που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...