Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Νέος γύρος κατασχέσεων ακινήτων και καταθέσεων από τη εφορία

Νέος γύρος κατασχέσεων ακινήτων και καταθέσεων από τη εφορία
Η μη ικανοποιητική πορεία των δημοσίων εσόδων, η οποία δείχνει σοβαρά σημάδια κόπωσης των φορολογουμένων -παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εισπραχθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ- φέρνει κύμα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων εκ μέρους της εφορίας.

Διαβάστε επίσης

Όσοι φορολογούμενοι χρωστούν και έχουν στην τράπεζα καταθέσεις, τότε θα γίνεται αυτόματη κατάσχεση του ποσού ακόμη και αν αυτό είναι πολύ χαμηλό. Η μόνη προστασία για τα νοικοκυριά είναι να δηλώσουν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έναν μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, αλλά αυτός προστατεύεται μέχρι του ποσού των1.250 ευρώ.
Κατά πληροφορίες η εφορία θα κτυπά απροειδοποίητα όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό πάνω από 1.250 ευρώ, ενώ θα εξαιρεθούν όσο σπεύσουν να εξοφλήσουν μέρος έστω του ληξιπρόθεσμου χρέους τους.
Η εφορία θα προχωρεί και σε κατασχέσεις ακινήτων για να μην υπάρξει περίπτωση να παραγραφούν οφειλές. Ωστόσο πλειστηριασμοί ακινήτων θα γίνουν μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη στην Εφορία και, το βασικότερο, στις υποχρεώσεις τους.
Πλειστηριασμοί θα γίνουν σε βίλες και επαγγελματικά ακίνητα, ενώ προς το παρόν δεν θα «αγγίξει» η εφορία την πρώτη κατοικία, αν και δεν υπάρχει καμία προστασία αν τελικά το αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...