Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ο ΡΑΧΌΙ ΣΤΈΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΈΣ ΕΝΙΣΧΎΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΊΑ

Την αποστολή δυνάμεων του ισπανικού στρατού για την επιμελητειακή (προς το παρόν) υποστήριξη της αστυνομίας και της εθνοφρουράς στη Βαρκελώνη, αποφάσισε η Μαδρίτη σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
 
Όπως αναφέρει η ψηφιακή έκδοση El Confidencial, την Τρίτη το απόγευμα, λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του βασιλιά ο οποίος καταδίκασε τη διενέργεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία, μονάδες του ισπανικού στρατού έλαβαν εντολές να κινηθούν προς τη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 20 φορτηγά.
Μεταξύ των μονάδων περιλαμβάνεται η 41η Ομάδα Επιμελητειακής Υποστήριξης, τα μέλη της οποίας είχαν ενημερωθεί πριν από μια εβδομάδα να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Η συγκεκριμένη ομάδα μέχρι σήμερα επιχειρούσε σε εμπόλεμες ζώνες όπως το Αφγανιστάν, ο Λίβανος, το Ιράκ και παλαιότερα το Κοσυφοπέδιο και η Βοσνία.
Η αποστολή της επιμελητειακής ενίσχυσης δείχνει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Μαδρίτης δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από την περιοχή, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίς τις έχει χαρακτηρίσει «στρατό κατοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν τις πρώτες ανησυχίες των ΗΠΑ για την επίθεση στη Γάζα, τον κίνδυνο ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου

  Οι άνθρωποι ερευνούν την καταστροφή στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia της Γάζας, μετά τα ισραηλινά χτυπήματα στον θύλακα, 14 Οκτωβρί...