Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Οι φρεγάτες έφεραν πολιτική σύγκρουση ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Οι φρεγάτες έφεραν πολιτική σύγκρουση

fregata-gallia-ellada.jpg

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το κυβερνητικό μπέρδεμα με τις φρεγάτες | (French Defense Ministry/ECPAD via AP) 
Το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών συνεχίζει να κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα, ενώ η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου αντί να διαφωτίσει μάλλον μπέρδεψε περισσότερο την κατάσταση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτίθενται στην κυβέρνηση μέσω ανακοινώσεων.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε για το ζήτημα κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ασυννενοησία και πολυγλωσσία που τραυματίζει το κύρος της χώρας.
«Είναι πρωτοφανές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να λέει άλλα πράγματα ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος και άλλα ο κ. Κουβέλης [...] Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε στη μετάφραση [...] Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρεται για παιχνίδια. Απειλείται το κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Με το γαϊτανάκι με τις φρεγάτες δοκιμάζετε τις σχέσεις με τους συμμάχους στο εξωτερικό και τραυματίζετε το αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σημείωσε ότι «Η χώρα εξέπεμψε διεθνώς μήνυμα νευρικότητας και αδυναμίας στο πεδίο της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Αυτό συνιστά, δυστυχώς, βλάβη του εθνικού συμφέροντος». 
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι  «Το ζήτημα με τις γαλλικές φρεγάτες δεν είναι μόνο η επιπολαιότητα, ο ερασιτεχνισμός, η ασυνεννοησία, η έλλειψη σοβαρότητας, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η χώρα εξέπεμψε διεθνώς μήνυμα νευρικότητας και αδυναμίας στο πεδίο της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Αυτό συνιστά, δυστυχώς, βλάβη του εθνικού συμφέροντος» .
Επικρίσεις και από το Ποτάμι το οποίο κάνει λόγο για «μέγιστη προχειρότητα και ανικανότητα».
«Σε ένα μείζον θέμα, όπως είναι η άμυνα, που απαιτείται υψίστη σοβαρότητα, η κυβέρνηση δείχνει μέγιστη προχειρότητα και ανικανότητα να χειριστεί ακόμη και τα στοιχειώδη και εκθέτει για άλλη μία φορά τη χώρα διεθνώς» ανέφερε η Σεβαστουπόλεως.
ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD