Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Σε ορμητήριο μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία

News Kypriako Σε ορμητήριο μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία

Σε ορμητήριο μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία

Σε ορμητήριο για την υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία.
Σύμφωνα με αποκλειστικά ντοκουμέντα, στοιχεία και φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα η «Σημερινή», η Άγκυρα μετατρέπει την Αμμόχωστο, και συγκεκριμένα το λιμάνι της, σε ναυτικό ορμητήριο και παράρτημα της Βάσης της Μερσίνας, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχεδιασμών της να ελέγξει το παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προχωρεί σε αναβαθμίσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ώστε να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή του από πολεμικά αεροσκάφη για σκοπούς στρατιωτικών επιχειρήσεων. 
Ο σχεδιασμός αφορά σε φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και ένα υποβρύχιο, το οποίο, μάλιστα, την προπερασμένη Παρασκευή, μετά την περιπολία του, μετακινήθηκε από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.
Η Τουρκία προβαίνει σε όλες αυτές τις ενέργειες, τη στιγμή που γίνεται λόγος για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, δείχνοντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι ουδεμία πρόθεση έχει να αποστεί των θέσεών της για την ασφάλεια και τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας της στο νησί.
Δείτε τα ντοκουμέντα στην έντυπη έκδοση της «Σημερινής» της Κυριακής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Οι Ρώσοι «ισοπεδώνουν» την Ουκρανία ενόψει αφίξεως των δυτικών όπλων: Συντριπτικά πλήγματα σχεδόν παντού Επλήγησαν στρατιωτικές, ενεργειακές, σιδηροδρομικές και βιομηχανικές υποδομές 27.04.2024 | 10:48

  Σε συντριπτικά μαζικά πλήγματα κατά ουκρανικών ενεργειακών και βιομηχανικών υποδομών προχώρησαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις στο Ιβάνο Φράκι...