Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Νεκρός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου μετά από το νέο μακελειό στην Καμπούλ του Αφγανιστάν

Νεκρός φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου μετά από το νέο μακελειό στην Καμπούλ του Αφγανιστάν

Ο επικεφαλής φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είναι μεταξύ των νεκρών στη διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε νωρίτερα σήμερα στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 25 από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, όλα τα θύματα της πρώτης επίθεσης, που διαπράχθηκε κοντά στα κεντρικά γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NDS), είναι πολίτες.
«Ένας καμικάζι που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε μπροστά σε (χώρο όπου γινόταν) μάθημα αγγλικών στον τομέα Σας Νταράκ. Έχουμε καταμετρήσει τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες, όλους πολίτες», είπε ο Ντανίς.
Η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών είχε γίνει στόχος επίθεσης βομβιστή – καμικάζι και τον Μάρτιο.
Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγη ώρα έπειτα από την πρώτη και κατά τα φαινόμενα είχε στόχο ομάδα δημοσιογράφων που είχε σπεύσει στο σημείο, γνωστοποίησε η αστυνομία της Καμπούλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η έκρηξη καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά τη βομβιστική επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους έξω από κέντρο εγγραφής των πολιτών στους εκλογικούς καταλόγους, στο δυτικό τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας. Τα θύματα ήταν κυρίως σιίτες. Την ευθύνη για αυτή την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η έκρηξη ακολουθεί εξάλλου την επίσημη έναρξη της εαρινής εφόδου των Ταλιμπάν, την Τετάρτη.
Το Σάββατο, μέλη των Ταλιμπάν κατέλαβαν την οικία του κυβερνήτη και το αρχηγείο της αστυνομίας σε περιοχή της επαρχίας Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν, ενώ έκρηξη βόμβας σε βάση του στρατού στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο τμήμα της χώρας, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το σπίτι του κυβερνήτη και το αρχηγείο της αστυνομίας στην Ακ Τάπα, στην περιφέρεια Καλάι Ζαλ της επαρχίας Κουντούζ, και αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις μάχονταν για να τους εκδιώξουν, δήλωσε ο Σάγεντ Ασαντουλάχ Σαντάντ, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου.
Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, είπε από την πλευρά του ότι οι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας, 10 φυλάκια και μια αγορά στην Καλάι Ζαλ, βόρεια της πόλης Κουντούζ.
Επίσης το Σάββατο, στο νότιο τμήμα της χώρας, στην επαρχία Χελμάντ, βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Ναντ Αλί είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες κι ένας στρατιωτικός, ανέφερε ανακοίνωση του κυβερνήτη της επαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πού θα κάνουν Πάσχα οι Έλληνες - Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 13:15 Ταξιδιώτες αναμένοντας να επιβιβαστούν στα πλοία INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μία εβδομάδα πριν ...