Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο «ιδρωμένος» Γιουνκέρ αποθέωσε τον Τσίπρα και εκείνος πέταξε την «βόμβα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο «ιδρωμένος» Γιουνκέρ αποθέωσε τον Τσίπρα και εκείνος πέταξε την «βόμβα» (ΒΙΝΤΕΟ)


    Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 12:52
    Ο «ιδρωμένος» Γιουνκέρ αποθέωσε τον Τσίπρα και εκείνος πέταξε την «βόμβα» (ΒΙΝΤΕΟ)

    του Κίμωνα Χαραλάμπους

    Πως αλλάζουν οι εποχές!
    Πραγματικό φίλο της Ελλάδας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου.
    Ο Γιουνκέρ ήταν λίγο ανήσυχος. Ανυπομονούσε να τελειώσει η συνέντευξη τύπου, γιατί, όπως είπε στους δημοσιογράφους, «ιδρώνει».
    Ίδρωνε άραγε λόγω ζέστης ή συνέβη και κάτι άλλο; Πάντως ο πρωθυπουργός στο τέλος τον πήρε από το χέρι για να τον κατεβάσει από το βήμα.
    Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θέλει να πει τα περισσότερα στην Βουλή, όπου για πρώτη φορά, εκπρόσωπος των «θεσμών», της πάλαι ποτέ Τρόικας, θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο και αυτό προφανώς λέει πολλά σε σχέση με την πορεία των πραγμάτων στην χώρα μας.
    Τσίπρας και Γιουνκέρ συμφώνησαν πως η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι η τελευταία επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην «μνημονιακή Ελλάδα», την ώρα όμως που στην Ελλάδα όχι μόνο θα παραμείνουν τα μνημονιακά μέτρα (θυμηθείτε ΕΔΩ) αλλά θα δανειζόμαστε και με υψηλότερο επιτόκιο, πλέον, από τις αγορές.
    Η στήριξη στην κυβέρνηση είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη.
    Ο πρόεδρος της Κομισιόν στα λίγα λόγια που κατάφερε να ψελλίσει, λόγω του… ιδρώτα, ανέφερε πως η «ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα» και πως τα «νέα για την οικονομία είναι καλά», την ώρα που η υπερφορολόγηση και η λιτότητα κατατάσσει την Ελλάδα λίγο πριν την Βενεζουέλα.
    Ο πρωθυπουργός, απτόητος, σημείωσε πως με τη καθοριστική συμβολή της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ, είμαστε κοντά στον ορισμό των μέτρων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
    «Η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας αποτέλεσε διαβατήριο για την καθαρή έξοδο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η χώρα έχει υπερβεί τους δημοσιονομικούς στόχους κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.
    Δεν είπε όμως από πού προήλθε το υπέρογκο και εξωπραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα, τουτέστιν από τους φόρους και τα συνεχή χαράτσια εις βάρος των Ελλήνων.
    «Κάθε χρόνο πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3,5% - Αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας και προδικάζει την επίτευξη των στόχων κατά το 2018 και το 2019. Πρόκειται για επίτευγμα του ελληνικού λαού. Αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι όχι να προστεθούν αλλά να αφαιρεθούν μέτρα λιτότητας έτσι ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη», υπογράμμισε.
    «Η επόμενη ημέρα της Ελλάδας είναι μέρος της επόμενης ημέρας της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Τώρα που η Ευρωζώνη ανακάμπτει, πρέπει να την θωρακίσουμε», είπε ο κ. Τσίπρας ζητώντας μια νέα αρχιτεκτονική.
    Άραγε θα σοβιετικοποιηθεί ολόκληρη η Ευρώπη, μετά από την Ελλάδα;
    «Χρειαζόμαστε και Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ένα ταμείο εντός των ευρωπαϊκών θεσμών υπό δημοκρατικούς κανόνες και είμαστε υπέρ ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός, πετώντας την «βόμβα»:
    Ουσιαστικά ζήτησε Ευρωπαϊκό Κράτος, το οποίο θα αντικαταστήσει, σταδιακά, ως λογικό επακόλουθο, τα σμπαραλιασμένα εθνικά κράτη. Ένα κέντρο εξουσίας στην Ευρώπη θα… «χαράσσει», την οικονομική πολιτική  και αργότερα, κατά την παγκοσμιοποίηση, ένα κέντρο στον πλανήτη. Αν πετύχουν όλα αυτά φυσικά…
    «Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα της. Είμαι ικανοποιημένος από το πώς υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα, η ανεργία μειώνεται. Μετά τις 20. Αυγούστου αλλάζετε σελίδα», είπε, μετά, ο κ. Γιουνκέρ εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το επενδυτικό πρόγραμμα του ίδιου που βρίσκει… εφαρμογή στην Ελλάδα, ενώ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τόνισε πως οι απαντήσεις του θα είναι λιγόλογες.
    Αχ, αυτός ο ιδρώτας…

    Σχετική Ενημέρωση EL.GR

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    http://dlvr.it/T61wZg