Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

«H έξοδος να είναι σαφής, καμία προληπτική γραμμή» UPD

«H έξοδος να είναι σαφής, καμία προληπτική γραμμή» UPD

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού για τη στήριξη της Επιτροπής στην πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, μόλις μία ημέρα πριν από το άτυπο Eurogroup.
Τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία».
«Σας διαβεβαιώνω επίσης ότι αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της ευρωζώνης», συνέχισε ο Πρ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα, πέραν των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. «Δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη», είπε και τόνισε ότι ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα, παρέμεινε πιστός στον ελληνικό λαό.
«Ούτε μία στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου, ο Δ. Αβραμόπουλος, είναι μάρτυρας ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έκανα», πρόσθεσε (σ.σ. παρών στη συνάντηση είναι ο κ. Αβραμόπουλος).
Στο Μαξίμου
Στη συνέχεια ο κ. Γιούνκερ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον δέχτηκε θερμά ο πρωθυπουργός. 

«Να καλωσορίσω τον καλό φίλο της Ελλάδας, όπως αποδείχτηκε σε δύσκολες στιγμές», είπε ο κ.Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Γιούνκερ και συμπλήρωσε ότι «αυτή η επίσκεψη είναι η τελευταία επίσημη επίσκεψη στη μνημονιακή Ελλάδα».
«Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα και θα ξαναγίνει μια κανονική χώρα της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και μίλησε για καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και για την καθοριστική ρύθμιση σχετικά με το ελληνικό χρέος. «Το διαβατήριο γι' αυτό που ονομάζουμε καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα είναι η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε.
«Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, υπογράμμισε ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους και τόνισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές.
«Καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι σαφής. Καμία προληπτική γραμμή», συμπλήρωσε.
«Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε σύντομα την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο θέμα της μείωση του χρέους», είπε επίσης και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του «για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα προχωρά και τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».
«Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές. Εξαιρετικές ήταν και οι θυσίες των Ελλήνων και τα πρώτα αποτελέσματα τα έχουμε μπροστά μας. Πριν από το τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα τόσο κανονική όσο και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης», κατέληξε.
* Στις 17:30 ο κ. Γιούνκερ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...