Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Σημαντικό πλήγμα της Europol εναντίον του πρακτορείου ειδήσεων Amaq, κεντρικού μηχανισμού προπαγάνδας μίσους των ισλαμοφασιστών

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Σημαντικό πλήγμα της Europol εναντίον του πρακτορείου ειδήσεων Amaq, κεντρικού μηχανισμού προπαγάνδας μίσους των ισλαμοφασιστών

Με την καθοδήγηση της Europol, Ε.Ε., ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια συντονισμένη επιχείρηση με στόχο να καταφέρουν καίριο πλήγμα εναντίον του πρακτορείου ειδήσεων Amaq, βασικού μηχανισμού προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. Στα πλαίσια της επιχείρησης, ανάμεσα στους στόχους ηταν και το ραδιόφωνο al-Bayan, το Halumu και το Nashir News, επίσης μέσα προπαγάνδας των φανατικών τζιχαντιστών.

Ο Rob Wainwright, πρώην αναλυτής του MI6 και τώρα εκτελεστικός διευθυντής της Europol, δήλωσε: «Με αυτήν την πρωτοποριακή ενέργεια, έχουμε καταφέρει δυνατό πλήγμα στην ικανότητα του ISIS να διαδώσει προπαγάνδα στο διαδίκτυο και να ριζοσπαστικοποιήσει τους νέους στην Ευρώπη».
Με την εκδίωξη των τζιχαντιστών από το λεγόμενο «Χαλιφάτο» στη Συρία και το Ιράκ, η τελευταία μάχη εναντίον του ISIS είχε ως στόχο να τους εμποδίσει να κάνουν πλύση εγκεφάλου στη νέα γενιά.
Ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι το ISIS δεν έπαψε να χάνει μόνο επι εδάφους αλλά και online.
Οι ανησυχίες σχετικά με τη διάδοση υλικού προπαγάνδας, όπως βίντεο εκτέλεσης, εκστρατείες προσηλυτισμού και οι οδηγίες κατασκευής βόμβας στο διαδίκτυο, εντάθηκαν μετά από ένα κύμα τρομοκρατικών ενεργειών που έπληξε τη Βρετανία το 2017.
Σύμφωνα με επίσημη ανάλυση, οι υποστηρικτές του ISIS χρησιμοποίησαν περισσότερες από 400 ξεχωριστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την άντληση «δηλητηριωδών» περιεχομένων πέρυσι.
Τον Φεβρουάριο, το Υπουργείο Εσωτερικών παρουσίασε νέα τεχνολογία που αποσκοπεί στην αυτόματη ανίχνευση τρομοκρατικού υλικού προτού φτάσει στον ιστό.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq: Η διάδοση του φόβου και του μίσους σε ολόκληρο τον κόσμο

Αρχικά ξεκίνησε υπό την επωνυμία ενός ανεξάρτητου μέσου ενημέρωσης που παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ISIS. Αλλά σύντομα έδειξε τα αληθινά του χρώματα ως το ακροατήριο της υπερ-εξτρεμιστικής οργάνωσης. Συχνά χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει εάν το ISIS ήταν πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο. Αλλά μερικές φορές και για να ανακοινώσει την ανάληψη ευθύνης των τζιχαντιστών για τις θηριωδίες τους, όπως τις επιθέσεις στο Las Vagas τον Οκτώβριο.
Από το 2015 λάνσαρε το δικό του λογισμικό αναπτύσσοντας μια εξαιρετικά ανθεκτική ηλεκτρονική υποδομή, η οποία δυσχεραίνει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να την περιορίσουν.
Τα δεδομένα που αξιοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα της εκστρατείας θα βοηθήσουν τώρα να εντοπιστούν οι διαχειριστές των μέσων μαζικής ενημέρωσης του ISIS και ενδεχομένως ριζοσπαστικοποιημένα άτομα στο ευρωπαϊκό έδαφος και πέραν αυτού.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Julian King δήλωσε: «Αυτό δείχνει ότι με τη συνεργασία μπορούμε να καταργήσουμε τη δηλητηριώδη προπαγάνδα του Daesh που χρησιμοποιήθηκε για να τροφοδοτήσει πολλές από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη».
Πηγή: The Sun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...