Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Απορρίπτει το Ιράν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου για μυστική πυρηνική εγκατάσταση


Iranian Foreign Minister Javad Zarif

Απορρίπτει το Ιράν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου για μυστική πυρηνική εγκατάσταση

© Sputnik / Mikhail Voskresensky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η μόνη χώρα με μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών στην περιοχή είναι το Ισραήλ, δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, απαντώντας στους ισχυρισμούς Νετανιάχου κατά της Τεχεράνης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Ο κόσμος γελάει με την ομιλία Νετανιάχου», δήλωσε εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του προέδρου του Ισραήλ πως η Τεχεράνη κατέχει μυστική πυρηνική εγκατάσταση.
Οι σχετικές αναφορές του Νετανιάχου, έγιναν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπως αναφέρουν οι New York Times.
Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι το Ιράν έχει μυστική εγκατάσταση στην Τεχεράνη, την οποία χρησιμοποιεί για να αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού και υλικού που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη μυστικού προγράμματος πυρηνικών όπλων.
Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπαχράμ Κασίμι, απέρριψε τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με το Reuters. «Ο κόσμος γελά δυνατά για αυτή τη λανθασμένη, χωρίς ουσία και αχρείαστη ομιλία», δήλωσε.
Οι ισχυρισμοί Νετανιάχου απορρίφθηκαν και από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος έκανε λόγο για «σόου».
Πρόσθεσε πως η μόνη χώρα στην περιοχή με μυστικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων είναι το Ισραήλ, το οποίο και κάλεσε να ανοίξει τις εγκαταστάσεις του σε διεθνείς παρατηρητές.
No arts & craft show will ever obfuscate that Israel is only regime in our region with a *secret* and *undeclared* nuclear weapons program - including an *actual atomic arsenal*. Time for Israel to fess up and open its illegal nuclear weapons program to international inspectors.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...