Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ματέο ΣαλβίνιΣαλβίνι: Δεν υπογράφω συμφωνία για μετανάστες όσο η Γερμανία κλείνει τα αυτιά στα θέλω μας

Ματέο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Δεν υπογράφω συμφωνία για μετανάστες όσο η Γερμανία κλείνει τα αυτιά στα θέλω μας

© Sputnik / Taras Litvinenko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Δεν θα υπογράψω τίποτα, όσο η Γερμανία κλείνει τα αυτιά της απέναντι στα αιτήματά μας», τονίζει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, διατηρώντας τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί στο μεταναστευτικό.
Η Ρώμη δεν θα υπογράψει τη συμφωνία επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών με τη Γερμανία που ανακοινώθηκε πρόσφατα, εάν δεν ικανοποιηθούν οι αξιώσεις της Ιταλίας για τροποποιήσεις του κανονισμού του Δουβλίνου, προειδοποίησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.
«Αυτή η συμφωνία βρίσκεται στο γραφείο μου ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά δεν την έχω υπογράψει ακόμη. Λέγαμε συνεχώς στους Γερμανούς ότι η συμφωνία θα έπρεπε να είναι μέρος μιας ευρείας συμφωνίας, θέλουμε να αλλάξουμε το Σύστημα του Δουβλίνου και νέους κανόνες για τα πλοία που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Σαλβίνι στην εφημερίδα Die Presse.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. 
«Στηρίζω την άποψή μου. Δεν θα υπογράψω τίποτα, όσο η Γερμανία κλείνει τα αυτιά της απέναντι στα αιτήματά μας και δεν δέχεται όλες μας τις απαιτήσεις», είπε ο Σαλβίνι. 
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε ότι η Γερμανά κατέληξε σε συμφωνία με την Ιταλί για την επιστροφή μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...