Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σε κατάσταση συναγερμού ο σερβικός στρατός


Σέρβος στρατιώτης σε άρμα μάχης M-84

Σε κατάσταση συναγερμού ο σερβικός στρατός

© AP Photo / Darko Vojinovic
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Κοσόβου έχουν αναπτυχθεί στη λίμνη Γκάζιβοντε, κοντά στο Βελιγράδι. Εντολή του Σέρβου προέδρου να τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού ο στρατός.
Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχει τεθεί ο στρατός στη Σερβία, στον απόηχο της ανάπτυξης ειδικών δυνάμεων της αυτο-ανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσόβου στη λίμνη Γκάζιβοντε, κοντά στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσις, έδωσε τη σχετική εντολή στον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Σερβικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Νωρίτερα, περίπου 60 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Κοσόβου αναπτύχθηκαν στην περιοχή της λίμνης και εισέβαλαν στο Κέντρο Οικολογίας και Ανάπτυξης Αθλητισμού.
Σημειώνεται ότι η λίμνη Γκάζιβοντε βρίσκεται στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου, και τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Βελιγραδίου.
Το 2008, η αλβανόφωνη ηγεσία του Κοσόβου κήρυξε τη μονομερή ανεξαρτησία από τη Σερβία, η οποία εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τις ενέργειες της Πρίστινας. Παρ' όλα αυτά, πάνω από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει μέχρι στιγμής το κράτος του Κοσόβου.
Το τελευταίο διάστημα, οι δύο χώρες επιχειρούν να επιλύσουν τα διμερή ζητήματα, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την ύπαρξη σερβικών πληθυσμών στα βόρεια τμήματα του Κοσόβου, αλλά και κοσοβάρων κοινοτήτων στις νότιες επαρχίες της Σερβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα

  Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες το Πάσχα 3' 54" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο ΙΝΤΙΜΕ Newsroom 01.05.2024 • 17:54 Κοινοποίηση...