Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Τζανακόπουλος: Δεν είναι απαραίτητη η περικοπή των συντάξεων


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Δεν είναι απαραίτητη η περικοπή των συντάξεων

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων σύμφωνα με τα όσα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Την κυβερνητική θέση ότι δεν είναι απαραίτητη η περικοπή των συντάξεων επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1 συνέστησε υπομονή έως ότου ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση από την πλευρά της παρουσιάζει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό αφού δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του συστήματος. Την ίδια στιγμή όπως εξηγεί παρουσιάζονται από την ελληνική πλευρά, τα στοιχεία της οικονομίας που δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο για τη μη εφαρμογή του μέτρου χωρίς να επηρεάζονται οι στόχοι.
Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ για τα δάνεια του κόμματος αλλά και για τον «Κήρυκα Χανίων» επαναλαμβάνοντας πως το παλιό πολιτικό σύστημα ήταν διεφθαρμένο. Ο ίδιος επέμεινε στο ζήτημα της πολιτικής ευθύνης για τη δανειοδότηση των κομμάτων και επανέλαβε ότι η αντιπαράθεση δεν θα εξαντληθεί μόνο στα ζητήματα της διαφθοράς αλλά και στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών, του ασφαλιστικού και άλλων.
Αναφορικά με τις συλλήψεις δημοσιογράφων βάσει του νόμου που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρχει και ένας τρόπος για όσα πρόσωπα είναι δημοσίως εκτεθειμένα να προστατεύουν τους εαυτούς τους». Και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί από κανέναν πολίτη να προσφύγει στον φυσικό του δικαστή. «Υπάρχουν πράγματα που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συζητήσει και μάλιστα να ανοίξει μια δημόσια συζήτηση για το αν εξυπηρετεί σε κάτι η αυτόφωρη διαδικασία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν εξυπηρετεί, θα μπορούσε να καταργηθεί»,
Παράλληλα επεσήμανε «πως πρέπει να διατηρούμε πάντοτε πολύ λεπτές ισορροπίες, η εξουσία του Τύπου είναι τεράστια και του δημοσιογράφου πολύ μεγάλη, όταν έχει τη δυνατότητα να γράψει στο ευρύ κοινό αυτό που εκείνος θεωρεί ως είδηση»
Για το νέο βίντεο και τη στάση των αστυνομικών κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου σχολίασε ότι «Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό και σοκαριστικό περιστατικό».
Την ίδια στιγμή επιτέθηκε, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για κατήφορο της χώρας από τότε που εκλέχθηκε. Ο τρόπος με τον οποίο ασκεί την αντιπολίτευση δεν βοηθά ούτε την κυβέρνηση ούτε τη χώρα ούτε τη δημοκρατία, δεν παίζει σωστά το ρόλο της αντιπολίτευσης που είναι σημαντικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Στη διαβούλευση το ν/σ ΥΠΕΘΑ: Δεν αναφέρει συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ–Τι προβλέπει για Εφάπαξ-Μεταθέσεις-Πλεύσιμα

  - Τετάρτη, Μαΐου 01, 2024 Το Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ 2024 βγήκε τη νύχτα στη διαβούλευση – ΔΕΝ προβλέπει τίποτα για το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ - Η δι...