Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν

Τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν

© Sputnik / Alexey Kudenko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Ο πρόεδρος της Ρωσίας απαντάει σε δεκάδες ερωτήματα, σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από την οικονομία έως τις διεθνείς εξελίξεις. Μάλιστα, η φετινή εκδήλωση χαρακτηρίζεται από ένα ρεκόρ, καθώς σ' αυτήν συμμετέχουν πάνω από 1.700 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο.
Την 14η ετήσια, απολογιστική συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε δεκάδες ερωτήματα δημοσιογράφων απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου, στη Μόσχα, και μεταδίδεται τηλεοπτικά από τρία τηλεοπτικά κανάλια — Rossiya 1, Rossiya 24 και Pervy Kanal — αλλά και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς — Mayak, Vesti FM and Radio Rossiyi.
Προβλέπεται μάλιστα, απευθείας μετάφραση στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, προκειμένου να υπάρχει διευκόλυνση των ξένων ανταποκριτών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η συνέντευξη Τύπου αφορά μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από την οικονομία έως τις διεθνείς εξελίξεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός αριθμός των δημοσιογράφων είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, καθώς υπερβαίνει τους 1.700, εκ των οποίων τα 2/3 προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ρωσίας.
Αισθητή είναι και η παρουσία των ξένων δημοσιογράφων, από διάφορες χώρες του πλανήτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ουκρανία, η Ιαπωνία κ.α.
Νεα μηνύματα


  • 13:41

    Ο Πούτιν για τους τρεις δολοφονημένους Ρώσους δημοσιογράφους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε και στη δολοφονία των τριών Ρώσων δημοσιογράφων, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, τον Ιούλιο του 2018.
    Σχολιάζοντας την πορεία των ερευνών, ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι τα θύματα δεν είχαν ενημερώσει τις αρχές για το ταξίδι στην αφρικανική χώρα και ότι ταξίδευαν ως τουρίστες.
    Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η δολοφονία πραγματοποιήθηκε από κάποια τοπική στρατιωτική ομάδα, πρόσθεσε ο Πούτιν. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να προκύψουν αξιόπιστα στοιχεία για την υπόθεση, μέσω των υπαρχουσών διπλωματικών καναλιών. 
  • 13:28

    Δημοσιογράφος… «αναζητάει την ευτυχία», στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Πούτιν

  • 13:27

    Πούτιν: Το Brexit επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο

    Ερωτηθείς για το Ηνωμένο Βασίλειο, διαμήνυσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με το Λονδίνο, ενώ γνωστοποίησε ότι με την Τερέζα Μέι «αντάλλαξαν ορισμένες λέξεις» στο πλαίσιο της συνεδρίασης των G20 στο Μπουένος Άιρες.
    «Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες και είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον να υπάρξει μία αποκλιμάκωση» έσπευσε να προσθέσει. Όσον αφορά το Brexit, εξήγησε ότι «επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο» και επομένως «και η Ρωσία θα επηρεαστεί εμμέσως».
    Πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τις βαθύτερες εξελίξεις σχετικά με το Brexit, προκειμένου, όπως εξήγησε, να αποφύγει τυχόν «κατηγορίες» από ορισμένες χώρες της Δύσης.
  • 13:20

    Πούτιν: Η ευρύτερη αγανάκτηση των Γάλλων, βασική αιτία για τα «Κίτρινα Γιλέκα»

    Όσον αφορά το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», ο Πούτιν εκτίμησε ότι «θα ήταν λάθος να κρίνουμε τις ενέργειες των γαλλικών αρχών, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων».
    «Οι εξελίξεις στη Γαλλία συνδέονται οπωσδήποτε με την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, αλλά κυρίως προκλήθηκαν από την αγανάκτηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Περίπου το 70% στηρίζει αυτές τις διαδηλώσεις» τόνισε.
    Πρόσθεσε δε, ότι σ' αντίθεση με τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία ήθελε επίτηδες να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να καταπολεμήσει την αύξηση στις τιμές.
  • 13:10

    Πούτιν: Καθαρά πολιτικοί οι λόγοι ίδρυσης της «νέας εκκλησίας» στην Ουκρανία

    Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από την ουκρανική εκκλησία, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις σχετίζονται με την πολιτική και τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. «Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί»
    Τόνισε, παράλληλα, ότι υπήρξε «απευθείας κρατική παρέμβαση στις εκκλησιαστικές υποθέσεις στην Ουκρανία». «Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης». Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Πούτιν εκτίμησε ότι «τα χρήματα και η αμερικανική ενθάρρυνση αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».
  • 13:05

    Δημοσιογράφοι προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή του Πούτιν

    Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Mikhail Klimentiev
  • 13:02

    Η απάντηση του Πούτιν για το... αν θα παντρευτεί

    Σε μία πιο προσωπική ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος ερωτήθηκε για το... αν θα παντρευτεί.
    «Πότε θα παντρευτώ ή ποια θα παντρευτώ» ανταπάντησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πρόκειται για δύο διαφορετικές ερωτήσεις» πρόσθεσε.
    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εξήγησε ότι «ως αξιοπρεπής άνδρας, κάποια στιγμή θα πρέπει να παντρευτώ».
  • 12:53

    Αβέβαιος δηλώνει ο Πούτιν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία

    Σχολιάζοντας την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ο Πούτιν ανέφερε πως «σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Αμερικανό ομόλογό μου, ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην εκστρατεία εναντίον του ISIS».
    Ταυτόχρονα, όμως, δήλωσε «αβέβαιος» για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, παραπέμποντας στο παράδειγμα του Αφγανιστάν, όπου οι Αμερικανοί στρατιώτες επιχειρούν για πάνω από 17 χρόνια, παρά τα σχέδια της Ουάσιγκτον για απόσυρση.
    Επανέλαβε δε, ότι η αμερικανική παρουσία στη Συρία είναι παράνομη.
  • 12:49

    «Αν δεν υπήρχαν οι Σκριπάλ, θα έπρεπε να εφεύρουν κάποιους άλλους»

    Ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος φέρεται να δηλητηριάστηκε τον Μάρτιο στη νότια Αγγλία.
    «Ο Σκριπάλ, δόξα τον Θεό, είναι ζωντανός. Αλλά υπάρχει μία σειρά κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας. Πρόκειται για μία πολιτικοποίηση της ρωσοφοβικής προσέγγισης» υπογράμμισε. Και συνέχισε: «Αυτή η πολιτικοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της "σκηνοθεσίας" νέων επιθέσεων στη Ρωσία. Αν δεν υπήρχαν οι Σκριπάλ, θα έπρεπε να εφεύρουν κάποιους άλλους».
    «Μοναδικός τους στόχους είναι να περιορίσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας, την οποία θεωρούν ως πιθανό αντίπαλο» πρόσθεσε, απορρίπτοντας κάθε εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ.
  • 12:43

    Πούτιν: Κανένας λόγος κράτησης της Μπουτίνα

    Ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και στην κράτηση της Μαρία Μπουτίνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο να βρίσκεται στην αμερικανική φυλακή.  «Δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγματα θα μπορούσε να δηλώσει ένοχη, καθώς δεν της είχε ανατεθεί καμία κυβερνητική εργασία» εξήγησε.
    «Η Μπουτίνα και η δικηγόρος της, δίνουν μάχη για να βγει από τη φυλακή. Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί» συνέχισε ο πρόεδρος Πούτιν. Τόνισε δε, ότι «η Μόσχα θα παρακολουθεί τη νομική διαμάχη για να δει τι θα συμβεί και να βοηθήσει τη Μπουτίνα, όπου είναι εφικτό».
  • 12:38

    Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Πούτιν

    Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Alexey Druzhinin
  • 12:37

    «Καμία ψευδαίσθηση για τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα στην Ιαπωνία»

    Ο πρόεδρος Πούτιν δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την ανάπτυξη των αμερικανικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων στην Ιαπωνία, ενώ πρόσθεσε ότι τα θέματα ασφαλείας είναι πολύ σημαντικά για τη συνθήκη ειρήνης με το Τόκιο.
    «Η Ρωσία δεν έχει καμία ψευδαίσθηση σχετικά με την "αμυντική" φύση των αμερικανικών αμυντικών συστημάτων στην Ιαπωνία, καθώς αυτά μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με τα επιθετικά όπλα» τόνισε, επίσης.
  • 12:33

    Πούτιν: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις αποσκοπούν στο να εμποδίσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας

    «Υπάρχει μόνο ένας στόχος που μπορώ να δω πίσω από τις κυρώσεις στη Ρωσία, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να εμποδίσουν τη Ρωσία να αναπτυχθεί. Μας βλέπουν ως αντίπαλο» τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν, αποδίδοντας τις αντι-ρωσικές κυρώσεις στη δυναμική της ρωσικής ανάπτυξης.
    «Η οικονομία έχει προσαρμοστεί στο καθεστώς των νέων κυρώσεων» έσπευσε να διαβεβαιώσει, ενώ επανέλαβε ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας συνδέονται με τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας και της ρωσικής ανταγωνιστικότητας.
  • 12:24

    Προειδοποίηση Πούτιν για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

    «Η τάση υποβάθμισης της απειλής ενός πυρηνικού πολέμου, αυξάνεται» παρατήρησε ο Πούτιν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μείωσης του ελέγχου χρήσης πυρηνικών όπλων.
    «Η μείωση του ορίου χρήσης τέτοιων όπλων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία παγκόσμια πυρηνική καταστροφή» συνέχισε ο πρόεδρος, προτού προσθέσει:
    «Αν συμβεί αυτό, τότε ο θεός να μας συγχωρέσει. Μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο όλο του πολιτισμού και ενδεχομένως, όλου του πλανήτη. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα»
    Πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ανθρώπινο είδος έχει αρκετή «κοινή λογική» και αρκετό «αίσθημα αυτο-προστασίας» προκειμένου να μην οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.
  • 12:17

    Οι δημοσιογράφοι, επιστρατεύοντας κάθε λογής «κόλπα», προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή του Πούτιν

  • 12:11
    Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν

    Πούτιν: Το Κίεβο έστειλε τους ουκρανούς ναύτες στο Κερτς με την ελπίδα ότι θα πέθαιναν

    Για το επεισόδιο στο Κερτς και την παραβίαση από πλοία του ουκρανικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα μίλησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα, 20 Δεκεμβρίου.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 12:10

    Η θέση του Πούτιν για τους ράπερς

    Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ράπερς, τονίζοντας ότι οι προσαγωγές δεν βοηθούν σε κάτι. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη καταπολέμησης της προπαγάνδας υπέρ των ναρκωτικών.
    «Εάν υπάρχουν τραγούδια με ορισμένες βρισιές, είμαι "οκ", ας τα αφήσουμε. Αλλά υπάρχουν και ορισμένα άλλα, τα οποία περιέχουν προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών. Αυτά οδηγούν σε υποβάθμιση του έθνους μας, της νεολαίας μας».
  • 12:03

    «Ικανοποιημένος με την κυβέρνηση Μεντβέντεφ»

    Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε «ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές» με τη δουλειά του πρωθυπουργού, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού είναι ένδειξη της καλής δουλειάς της κυβέρνησης.
    «Σε γενικές γραμμές, ναι» δήλωσε εκ νέου, ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος με το υπουργικό συμβούλιο του Μεντβέντεφ. «Το πλεόνασμα είναι ένας καλός δείκτης για τη δουλειά της κυβέρνησης. Και για πρώτη φορά από το 2011, έχουμε πλεόνασμα της τάξης του 2,1%» συνέχισε.
  • 12:00

    «Όσοι οι ρωσόφοβοι είναι στην εξουσία της Ουκρανίας, οι σχέσεις Μόσχας-Κιέβου θα είναι μη φυσιολογικές»

    Ο Πούτιν, αναφέρθηκε και στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την παροχή βοήθειας στο Ντονμπάς.
    Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, εκτίμησε ότι θα παραμένουν σε «μη φυσιολογικό επίπεδο» όσο οι ρωσόφοβοι βρίσκονται στην εξουσία της Ουκρανίας -ανεξάρτητα του ποιος βρίσκεται στο Κρεμλίνο.
  • 11:56

    Η συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν

    Η συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Iliya Pitalev
  • 11:54

    Πούτιν: Σε εξέλιξη η έρευνα για τους Ουκρανούς ναύτες

    Όσον αφορά το μέλλον των Ουκρανών ναυτών, οι οποίοι παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα, ο πρόεδρος Πούτιν εξήγησε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωσή της.
  • 11:52

    «Το Κίεβο ήθελε νεκρούς τους Ουκρανούς αξιωματούχους»

    Ο Πούτιν τόνισε ότι «το Κίεβο έστειλε τους Ουκρανούς αξιωματούχους στο Στενό του Κερτς, ελπίζοντας ότι θα πεθάνουν». «Ευτυχώς, χάρη στο Θεό, αυτό δεν έγινε».
  • 11:51

    Πούτιν: Με λάθος τρόπο η αύξηση των ποσοστών του Ποροσένκο

    «Η προβοκάτσια του Κιέβου ενδεχομένως ήταν επιτυχημένη, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των ποσοστών του Ποροσένκο» παρατήρησε ο Πούτιν, ο οποίος σημείωσε βέβαια, ότι η ενίσχυση της αποδοχής του Ουκρανού προέδρου έγινε με έναν «κακό τρόπο».
  • 11:49

    «Λόγω των ουκρανικών εκλογών η προβοκάτσια στο Κερτς»

    «Η προβοκάτσια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα αποσκοπούσε στην κλιμάκωση της κατάστασης εν όψει των ουκρανικών εκλογών» σημείωσε ο Πούτιν, αναφερθείς στο πρόσφατο περιστατικό στο Στενό του Κέρτς. «Αυτό βλάπτει την Ουκρανία».
  • 11:47

    Πούτιν: Κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής από τη μείωση του ελέγχου επί των όπλων

    «Η μείωση του ελέγχου επί των όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία παγκόσμια πυρηνική καταστροφή, και αυτό είναι καταστροφικό για την ανθρωπότητα» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος δεν παρέλειψε να στιγματίσει τον κίνδυνο χρήσης των μη-πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων.
  • 11:45

    «Η Ρωσία ξέρει να διασφαλίζει την ασφάλειά της»

    «Η Ρωσία πράγματι, έχει ένα πλεονέκτημα, χάρη στα νέα όπλα. Αλλά σε γενικές γραμμές, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη διατήρηση της ισορροπίας» εξήγησε ο Πούτιν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «γνωρίζουμε πώς να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας».
  • 11:42

    Πούτιν: Επικίνδυνη η τάση υποβάθμισης της απειλής πυρηνικού πολέμου

    Ο Πούτιν, κληθείς να σχολιάσει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, υπογράμμισε ότι η τάση υποβάθμισης μίας τέτοιας απειλής, είναι αυξανόμενη. «Και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο» σχολίασε. Παρατήρησε δε, ότι το σύστημα ελέγχου επί των όπλων καταρρέει σ' όλο τον κόσμο.
  • 11:34

    Αναγκαία η αλλαγή του ΦΠΑ, υπογραμμίζει ο Πούτιν

    Την ανάγκη αλλαγής του ΦΠΑ υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, θέτοντας ως στόχο τη μείωση του εκτός-υδρογονανθράκων ελλείμματος. Διευκρίνισε πάντως, ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι μόνο μία. 
  • 11:31

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαντάει σε ερώτηση δημοσιογράφου

    Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Evgeny Biyatov
  • 11:30

    Πούτιν: Είμαστε ικανοί να γίνουμε η 5η μεγαλύτερη οικονομία

    «Η Ρωσία είναι ικανή να καταστεί η 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, σε όρους ΑΕΠ, αλλά χρειάζεται ένα νέο "επίπεδο" σε όρους ποιότητας» υπογράμμισε ο Πούτιν. Τόνισε δε, ότι το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό αποτελεί μία καλή ένδειξη της δουλειάς της ρωσικής κυβέρνησης.
  • 11:27

    «Να μεταρρυθμίσουμε τις οικονομικές δομές»

    Ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία χρειάζεται εθνικά projects, επειδή χρειάζεται μία «σημαντική εξέλιξη». «Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, χωρίς μεταρρύθμιση των οικονομικών δομών» πρόσθεσε.
  • 11:24

    Πούτιν: Στο 2% η ανάπτυξη τη διετία 2019-2020

    O πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας θα φθάσει το 2% του ΑΕΠ τη διετία 2019-2020, ενώ από το 2021 θα αγγίξει το 3%
  • 11:21

    Κατάμεστη η αίθουσα, όπου πραγματοποιείται η συνέντευξη Τύπου

    Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν
    © Sputnik / Алексей Дружинин
  • 11:17

    Στο 2,1% το φετινό πλεόνασμα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο

    Όσον αφορά τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ρωσίας, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2018 θα αγγίξει το 2,1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
  • 11:16

    Πούτιν: Πτώση της ανεργίας στο 4,8% το 2018

    Ερωτηθείς για την ανεργία, ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε ότι θα υποχωρήσει στο 4,8% για το 2018 από 5,2% το 2017. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι ο πληθωρισμός θα υπερβεί τον στόχο του 4% καθώς θα κυμανθεί μεταξύ 4,1% και 4,2%.
  • 11:13

    #PutinPresser2018 το hashtag της σημερινής εκδήλωσης

    Για τους λάτρεις των social media, το hashtag της σημερινής εκδήλωσης είναι το #PutinPresser2018
  • 11:11

    Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου

    Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν
    © Sputnik / Ilya Pitalev
  • 11:10

    Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν

    Η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν
    © Sputnik / Natalia Seriverstova
  • 11:09

    Ξεκινάει η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν

  • 11:07

    «Πιασμένο» το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων

  • 11:06

    Η συνέντευξη Τύπου σε αριθμούς: Η μεγαλύτερη και η μικρότερη

    Η διάρκεια της συνέντευξης Τύπου διαφέρει. Η πρώτη, η οποία διεξήχθη το 2001, ήταν η συντομότερη καθώς διήρκησε μόλις 95 λεπτά. Η μεγαλύτερη έλαβε χώρα το 2008, με τον πρόεδρο Πούτιν να απαντάει σε ερωτήσεις για 4 ώρες και 40 λεπτά.
  • 11:03

    Άρτια η οργάνωση της ρωσικής προεδρίας

  • 11:02
  • 11:00

    Κατά παράδοση, κάθε χρόνο, οι δημοσιογράφοι φορούν χρωματιστά ρούχα, προκειμένου να προσελκύουν την προσοχή του προέδρου Πούτιν

  • 11:01
  • 10:59

    Ο αριθμός των δημοσιογράφων είναι ο υψηλότερος όλων των εποχών

  • 10:57
  • 10:54
    Αισθητή είναι και η παρουσία των ξένων δημοσιογράφων, από διάφορες χώρες του πλανήτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ουκρανία, η Ιαπωνία κ.α.
  • 10:53
     Ο φετινός αριθμός των δημοσιογράφων είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Τα 2/3 προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ρωσίας.
  • 10:54

    «Όχι» σε μεγάλες αφίσες

    Φέτος, το Κρεμλίνο έχει εκδώσει «οδηγία», προκειμένου οι δημοσιογράφοι να μην φέρνουν αφίσες μεγαλύτερες από «Α3»
  • 10:50

    Συνολικά 1.702 δημοσιογράφοι θα δώσουν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου

  • 10:49
    Την 14η ετήσια, απολογιστική συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε δεκάδες ερωτήματα δημοσιογράφων απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη.
live
Τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής-Εκλογές: Νικητής ο Ν. Ανδρουλάκης με 60,16%, στο 91,16 % των εκλογικών τμημάτων

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ  / Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, 20:09:29 /   Τελευταία Ενημέρωση: 20:50   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα έως...